taxi_paralia_01Να δώσει λύση στο φαινόμενο με τις πιάτσες των ταξί στη Θεσσαλονίκη που είναι γεμάτες από ταξιτζήδες οι οποίοι περιμένουν ένα αγώι, θέλει να δώσει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Και πρότεινε να δημιουργηθούν τρεις πιάτσες… γίγας!

 

Ο κ. Μπουτάρης και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι συναντήθηκαν με το προεδρείο του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Θεσσαλονίκης «ο Ερμής». Εκεί ο δήμαρχος πρότεινε στους ταξιτζήδες να τους δοθούν επιπλέον θέσεις στάθμευσης, υπό την προϋπόθεση να δεχτούν και οι ίδιοι να μη συγκεντρώνονται στις πιάτσες της Τσιμισκή, της Μητροπόλεως και της Εγνατίας, προκαλώντας κυκλοφοριακά προβλήματα.

Οι εκπρόσωποι των Ιδιοκτητών Ταξί, εξήγησαν ότι για τις ατέλειωτες ουρές ταξί στις πιάτσες υπεύθυνη είναι η οικονομική κρίση. Φάνηκε να δείχνουν ενδιαφέρουν για τους τρεις … μαμούθ χώρους στάθμευσης(μία από τις τοποθεσίες που αναφέρθηκε ήταν και αυτή παραπλεύρως του Μεγάρου Μουσικής και μία άλλη στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης). Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν ώστε, μέσα στην επόμενη βδομάδα, να βρεθεί λύση.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει, ήδη, εγκρίνει την αύξηση, κατά 60 % τον αριθμό των θέσεων στάθμευσης των ταξί και σε καθορισμό νέων χώρων στάθμευσης σε σημεία που δεν προβλεπόταν μέχρι σήμερα. Μένει η απόφαση αυτή να ενεργοποιηθεί.