dimarxos pavlou mela diamantis papadopoulosΤην πρόταση να αναλάβει ο κάθε δήμος τους δικούς του τοξικομανείς, σε συνεργασία με τα νοσοκομεία και τον ΟΚΑΝΑ, διατύπωσε ο δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος, ο οποίος …

τίθεται στο πλευρό του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, προκειμένου να εξορθολογιστεί η λειτουργία του ΟΚΑΝΑ και της διανομής μεθαδόνης σε χρήστες.

«Τα τελευταία 13 χρόνια λειτουργεί Μονάδα του ΟΚΑΝΑ στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Καθημερινά συγκεντρώνονται στην ευρύτερη περιοχή, εκτός από τους 300 τοξικομανείς, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, εκατοντάδες άλλοι τοξικομανείς, έμποροι ναρκωτικών και λοιπά κακοποιά στοιχεία. Η εγκληματικότητα είναι σημαντικά αυξημένη, ενώ καταγράφονται φαινόμενα βίας, επαιτείας, κλοπών και διαφόρων άλλων παραβατικών συμπεριφορών», τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος.

Σημειώνεται πως αρκετές φορές στο παρελθόν, τόσο οι αρχές της τοπικής αυτοδιοίκησης όσο και κάτοικοι της περιοχής είχαν πραγματοποιήσει κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για την εικόνα που επικρατεί έξω από τη Μονάδα του ΟΚΑΝΑ, αντιδρώντας στη συγκέντρωση χρηστών από ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα, με αποτέλεσμα τα πάρκα και οι πλατείες να μετατρέπονται σε στέκια διακίνησης ναρκωτικών.


από το ΑΠΕ-ΜΠΕ