LHSTHS 2Επιχειρηματίες που χρωστούσαν ο ένας στον άλλον έμπλεξαν με τοκογλύφους που χρησιμοποιούν ακόμη και όπλα, για να πάρουν τα χρήματά τους πίσω! Ιστορία βγαλμένη από το σκηνικό της οικονομικής κρίσης που χτυπά όλη τη χώρα –και τη Θεσσαλονίκη- με φόντο βία και όπλα!

 

Όλα άρχισαν όταν η επιχείρηση 48χρονου δεν πήγαινε καλά. Είχε παραδώσει κάποιες επιταγές, σε 54χρονο επιχειρηματία, αξίας 28.000 ευρώ, αλλά δεν ήθελε να τις ζητήσει πίσω και να χάσει τον συνεργάτη του. Έτσι, αναγκάστηκε να δανειστεί 2.500 ευρώ από έναν 41χρονο.

Ο καιρός περνούσε, οι δουλειές δεν πήγαιναν καλά κι ο 41χρονος απαίτησε τα χρήματά του πίσω. Ο 48χρονος ζήτησε προθεσμία, αλλά ο “δανειστής” δεν έπαιρνε από τέτοια. “Επισκέφθηκε” τον 48χρονο στην επιχείρησή του, μαζί με έναν μπράβο κι απαίτησαν τα χρήματα.

Ο 48χρονος επιχειρηματίας δεν είχε άλλο τρόπο, παρά να πάρει τις επιταγές από τον συνεργάτη του. “Δανειστής” και μπράβος,όμως, τον ανάγκασαν να πάνε όλοι μαζί στην επιχείρηση του 54χρονου, επειδή δεν πείθονταν για τίποτα.

Εκεί, ο 48χρονος ζήτησε πίσω τις επιταγές, όμως ο συνεργάτης του αρνούνταν να τις επιστρέψει, χωρίς κάποια διασφάλιση. Τότε, εκνευρισμένος ο 41χρονος “δανειστής”, μπήκε στη μέση, άρχισε να καβγαδίζει με τον 54χρονο επιχειρηματία και, σε κάποια στιγμή, τράβηξε πιστόλι και πυροβόλησε στο έδαφος! Πιο ψύχραιμος ο “μπράβος” που είχε μαζί του, τον πήρε κι έφυγαν με το αυτοκίνητό τους.

Οι δυο επιχειρηματίες κατήγγειλαν το περιστατικό στην αστυνομία. Κατά του 41χρονου και του άγνωστου μπράβου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα εκβίασης και παράβασης του νόμου περί όπλων. Οι δυο δράστες αναζητούνται από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών Της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Κ.