psomiadis_dionisis_01Επιστολή στους Υπουργούς Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρη Ρέππα έστειλε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης σχετικά με …

την αξιοποίηση και την ενίσχυση του ρόλου των Ελλήνων της Διασποράς στο πλαίσιο της αξιοποίησης της δημόσιας γης.

Στην επιστολή του, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Διονύσης Ψωμιάδης επισημαίνει ότι ο ρόλος της ελληνικής Διασποράς στην προσπάθεια αξιοποίησης της δημόσιας γης προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ανάγκη κάλυψης του δημοσιονομικού ελλείμματος, πρέπει να είναι πρωτεύων «όχι μόνο γιατί πολλοί από τους ομογενείς διαθέτουν επενδυτικά κεφάλαια, αλλά κυρίως γιατί η αγάπη τους προς τη μητέρα πατρίδα είναι ακλόνητη».

«Ο Απόδημος Ελληνισμός έχει δώσει επανειλημμένα με επιτυχία τα διαπιστευτήριά του στον αγώνα για την προάσπιση και την προώθηση των εθνικών μας θεμάτων στο εξωτερικό. Οι Έλληνες του κόσμου, αποτελούν διαχρονικά τους καλύτερους πρεσβευτές του Ελληνισμού. Έχοντας υπόψη το μέγεθος της προσφοράς αυτής, η ελληνική πολιτεία οφείλει να προσφέρει, στο μέτρο των δυνατοτήτων της, τα απαραίτητα μέσα και εφόδια για να στηρίξει και να αξιοποιήσει περαιτέρω τη δυναμική των αποδήμων» τονίζει ο κ. Δ. Ψωμιάδης.

Στην επιστολή του ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας προτείνει συγκεκριμένα την παραχώρηση επαρκών δημοσίων εκτάσεων στους Έλληνες Ομογενείς που ζουν στο εξωτερικό προκειμένου να ανοικοδομηθούν «ομογενειακά χωριά» και ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς να μελετήσουν τρόπους με τους οποίους θα ήταν δυνατή η υλοποίηση μια τέτοιας δράσης. «Στόχος μιας τέτοιας πρωτοβουλίας είναι η ενίσχυση των σχέσεων του ομογενειακού ελληνισμού με την πατρίδα, η επιστροφή στις ρίζες και, φυσικά, η συμβολή τους στην αντιμετώπιση του προβλήματος που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Θεωρώ αυτονόητο ότι δεν πρέπει να επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος, που είχαν ως αποτέλεσμα ανάλογες ενέργειες να ζημιώσουν και να πληγώσουν τους Ομογενείς» καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Δ. Ψωμιάδης.