kedke3bΔυο περιπτώσεις με μυρωδιά σκανδάλου στην ΚΕΔΚΕ, αποκάλυψαν το www.difernews.gr και το «Αποκαλυπτικό Δελτίο» στο τηλεοπτικό κανάλι «Extra 3». Το ένα αφορά διευθυντή με μισθό-μαμούθ και το άλλο επαναπροσλήψεις υπαλλήλων.

 

Αντιγράφουμε από το www.difernews.gr

Σε έναν οργανισμό ΕΕΤΑ της ΚΕΔΚΕ διευθυντής οικονομικού συνταξιοδοτήθηκε, παίρνοντας αποζημίωση 125.000 ευρώ και σύνταξη 2.200 ευρώ το μήνα (πώς και από πού δικαιούται τέτοια αποζημίωση οι κύριοι υπουργοί πρέπει να απαντήσουν). Ο συγκεκριμένος διευθυντής μετά από τρεις μέρες επανήλθε στην ίδια θέση, στην ίδια υπηρεσία με σύμβαση έργου 49.000 ευρώ το χρόνο! Το γεγονός αυτό φυσικά άφησε άναυδους όλους τους εργαζόμενους και όχι μόνο. Μάλιστα κάποιοι από αυτούς που τόλμησαν να συζητήσουν το μεγάλο αυτό σκάνδαλο πληροφορούμαστε ότι έχουν πέσει θύματα απειλών από τους πρωταγωνιστές αυτής της πρακτικής. (Το difernews.gr έχει στη διάθεση του τα ονόματα των εμπλεκομένων για κάθε ενδιαφερόμενο).

Και δυστυχώς δεν συμβαίνει μόνο αυτό. Σήμερα το difernews.gr σας αποκαλύπτει άλλο ένα σκάνδαλο που έλαβε χώρα στην ΚΕΔΚΕ επί προεδρίας πάλι του Νικήτα Κακλαμάνη. Στα πλαίσια της μείωσης του Δημοσίου και ευρύτερα του Δημόσιου Τομέα δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις περισσότερων από πέντε υπαλλήλων της ΚΕΔΚΕ. Οι οποίοι όπως λέει το ρεπορτάζ επαναπροσλήφθηκαν με απόφαση του κ. Κακλαμάνη και των Δημάρχων που αποτελούν το συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ σε άλλο οργανισμό της Αυτοδιοίκησης.

Μπράβο σας κ. Νικήτα Κακλάνη, μπράβο και σε σας κύριοι Δήμαρχοι που αποτελείται το Συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ που με τέτοιες συμπεριφορές και πρακτικές υπηρετείται το Δημόσιο συμφέρον με αυτό τον κάκιστο τρόπο.

Εμείς ρωτάμε τους υπεύθυνους του κράτους έχουν ή δεν έχουν ελεγκτικούς μηχανισμούς;

Οι επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης τι κάνουν;

Ο υπουργός, ο υφυπουργός, ο γενικός γραμματέας έχουν γνώση της κατάστασης;

Αυτοί οι υπάλληλοι που τοποθετήθηκαν σε πιο οργανισμό;

Γιατί ανέχονται να γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τους νόμους για την εξυγίανση του Ελληνικού Δημοσίου; Ρουσφετολογώντας και παράγοντας σκάνδαλα.

Σε εποχές που ο λαός αναστενάζει και η αντοχή του έχει φτάσει στα όρια της αυτές οι πρακτικές αυτές προκαλούν, πρέπει να υπάρχουν;

Εμείς συνεχίζουμε την έρευνα και τις αποκαλύψεις και δεν σταματάμε. Δυστυχώς παρόμοια φαινόμενα συμβαίνουν και σε άλλους οργανισμούς για τους οποίους θα επανέλθουμε πολύ σύντομα με αποκαλύψεις, γιατί πιστεύουμε ότι μόνο με αυτό τον τρόπο συμβάλλουμε και εμείς στον αγώνα της κάθαρσης για την ανόρθωση αυτού του τόπου.