dikastirio_02Τα ερωτικά βίντεο που “τραβούσε” σύζυγος και τα έβλεπε με τους φίλους του, θα αποτελέσουν πειστήριο σε δικαστική αγωγή δικαστηρίου, στο σκέλος της επιμέλειας του παιδιού!

 

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων, με την υπ' αριθμόν 81/2011, απόφασή της, έδωσε τη συγκατάθεσή της, ώστε να γίνει χρήση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων και μάλιστα ερωτικών περιπτύξεων ζεύγους ενώπιον δικαστηρίου.

Το ζευγάρι έχε ένα ανήλικο παιδί(είναι, πλέον, 9 ετών), προχώρησε σε διαζύγιο και η μητέρα αρνείται να παίρνει το παιδί ο πατέρας. Υποστηρίζει ότι οι σεξουαλικές προτιμήσεις του πατέρα είναι ανώμαλες! Για να το αποδείξει, ζητά να προσκομιστούν στο δικαστήριο βίντεο που μαγνητοσκοπούσε ο πρώην σύζυγος, από την ερωτική τους ζωή και τα οποία, πάντα σύμφωνα με τη μητέρα, τα έδειχνε στους φίλους του –πράγμα που, πάντα σύμφωνα με τα λεγόμενά της, ανακάλυψε λίγο πριν χωρίσουν.

Στην περίπτωση αυτή, η Αρχή δέχτηκε να προσκομιστούν τα βίντεο στο δικαστήριο, αρκεί να ενημερωθεί ο πρώην σύζυγος.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο, στο οποίο απευθύνθηκε η μητέρα, η οποία έχει με απόφαση του Εφετείου την επιμέλεια της 9χρονης, για να ρυθμίσει το θέμα της επικοινωνίας δεν έκανε δεκτό το αίτημα της για προβολή βίντεο με τις ερωτικές περιπτύξεις του ζευγαριού, κρίνοντας ότι πρόκειται για ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Αντίθετα η Αρχή είπε το ναι στη μητέρα, για το σκοπό, όπως λέει, «της αναγνώρισης, άσκησης, και υπεράσπισης των δικαιωμάτων της ίδιας και του ανήλικου παιδιού της».