soumela_20100815_02Σε ατμόσφαιρα κατάνυξης και με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάζεται σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα η Κοίμηση της Θεοτόκου. Η καρδιά του Δεκαπενταύγουστου χτυπά στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα και στην Παναγία Σουμελά στην Καστανιά Ημαθίας.

Χιλιάδες Πόντιοι συρρέουν στην Τραπεζούντα για να συμμετάσχουν στο μεγάλο προσκύνημα του Δεκαπενταύγουστου, στο Ορος Μελά. Στο ιστορικό μοναστήρι τελείται για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Στον Ιερό Ναό Παναγίας των Ξένων στην Πρέβεζα θα βρίσκεται σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

Στην ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά της Ημαθίας κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις με τον αρχιερατικό συλλείτουργο, την επίσημη λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας και τις καταθέσεις στεφανιών στην προτομή του Αλέξανδρου Υψηλάντη.

Στην Πανηγυρική Γιορτή του Δεκαπεντάγουστου που διοργανώνει το Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα «Παναγία Σουμελά», στην Καστανιά Ημαθίας θα παραστεί ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.

Με μεγαλοπρέπεια και παρουσία πλήθους πιστών εορτάζεται το Δεκαπενταύγουστο και στην Τήνο.

Ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας, Κωνσταντίνος Σπηλιόπουλος, θα εκπροσωπήσει την ίδια μέρα τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση στην Θεομητορική Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Τήνο.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, θα βρεθεί στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Παλαιού Φαλήρου, (Παναγίτσα Παλαιού Φαλήρου), όπου θα παρακολουθήσει την πανηγυρική θεία λειτουργία.