Επιμένουν και σήμερα (Δευτέρα) τα δημοσιεύματα για παραίτηση του αντιδημάρχου Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Στάθη Αβραμίδη από τη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης. Η εφημερίδα “Θεσσαλονίκη” (η οποία προεκλογικά είχε μετατραπεί από …

εβδομαδιαία σε καθημερινή και είχε στηρίξει την επιλογή Μπουτάρη για τη διοίκηση του δήμου) ισχυρίζεται ότι η παραίτηση θα υποβληθεί σήμερα, καθώς ζητήθηκε ήδη από την προηγούμενη Πέμπτη από τον ίδιο τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει του «Καλλικράτη» δεν είναι δυνατή η αποπομπή ενός αντιδημάρχου πριν λήξει η διετής θητεία του. Έτσι, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, επιλέχθηκε η πίεση για παραίτηση, η οποία, σύμφωνε με κάποια ρεπορτάζ, ουσιαστικά πιστοποιεί την αποτυχία της διοίκησης Μπουτάρη και στον τομέα της Καθαριότητας.

Πρέπει, πάντως, να σημειωθεί και κάτι άλλο: Η επιλογή Αβραμίδη δεν είναι ούτε κομματική (από το ΠΑΣΟΚ),αλλά ούτε… Μπουταρική. Ο κ. Αβραμίδης θεωρήθηκε ότι ήταν από τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που βρισκόταν κοντά στην Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία, ως πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, είχε επιλέξει να στηρίξει την “Πρωτοβουλία” του Γιάννη Μπουτάρη, για τις εκλογές για το δήμο Θεσσαλονίκης.

Δ.Μ.