thunderstormΜικρή πτώση θα σημειώσει σήμερα η θερμοκρασία στα κεντρικά και τα βόρεια της χώρας, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Ειδικά για την περιοχή της Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι μεμονωμένες …

καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά. Βελτίωση του καιρού θα παρατηρηθεί από το απόγευμα.

Οι άνεμοι στην περιοχή της Θεσσαλονίκης θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση για τις υπόλοιπες περιοχές:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι μεμονωμένες καταιγίδες στη Μακεδονία και πιθανόν στη Θράκη. Βελτίωση του καιρού από το απόγευμα στα δυτικά. Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 16 έως 33 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στην ήπειρο και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Βελτίωση του καιρού από το απόγευμα. Ανεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το απόγευμα τοπικά στα νότια 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 16 έως 33 βαθμούς κελσιου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: στην ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στη Θεσσαλία και βαθμιαία στην ανατολική στέρεα και την Εύβοια. Μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Βελτίωση του καιρού από το βράδυ. Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια τοπικά δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 17 έως 34 βαθμούς κελσιου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αίθριος. Ανεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 22 έως 33 βαθμούς κελσιου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αίθριος. Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 21 έως 35 βαθμούς κελσιου. Στα Δωδεκάνησα η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: αρχικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νόμου όπου είναι πιθανόν να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 22 έως 34 βαθμούς κελσιου.