kallikrateia_kentro_igeias_01Κλειστό παραμένει το περίφημο κέντρο υγείας αστικού τύπου της Νέας Καλλικράτειας. Το ολοκαίνουργιο κτίριο, που καταλαμβάνει μία έκταση 2.500 τετραγωνικών μέτρων και κόστισε …

περίπου πέντε εκατομμύρια ευρώ, ακόμη δεν έχει τεθεί σε λειτουργία, παρότι έχει ολοκληρωθεί και εξοπλιστεί πλήρως από τις αρχές του περασμένου Μαρτίου.

Το θέμα φέρνει στο φως της δημοσιότητας, με ρεπορτάζ της στην εφημερίδα “Μακεδονία” η δημοσιογράφος Νικολέττα Μπούκα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η λειτουργία του «κολλάει» στην αδυναμία της πολιτείας να το στελεχώσει, καθώς ο οργανισμός του προβλέπει 100 άτομα προσωπικό, εκ των οποίων 30 γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων και 70 άτομα λοιπό προσωπικό (νοσηλευτικό, διοικητικό, τεχνικό).

Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής είναι να παραμένουν αφύλακτες οι εγκαταστάσεις, με συνέπεια ο οποιοσδήποτε να μπορεί να ανοίξει την πόρτα, να μπει μέσα και να περιπλανηθεί στους χώρους, ενώ τυλιγμένα σε χαρτιά είναι τα σύγχρονα μηχανήματα που διαθέτει και τα οποία προς το παρόν είναι σε αχρηστία.

Με επιστολή του στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας Δαμιανός Ιορδανίδης ζητεί την άμεση λειτουργία του συγκεκριμένου κέντρου υγείας αστικού τύπου, το οποίο εκτιμάται ότι θα «ανακουφίσει» την ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής, καθώς η υγειονομική περίθαλψη στο νομό «πάσχει», ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, οπότε «βουλιάζει» από κόσμο.


Διάβασε όλο το ρεπορτάζ της “Μακεδονίας” για το κλειστό κέντρο υγείας Νέας Καλλικράτειας με κλικ εδώ.