dimarxeio_thessalonikis_02Ούτε συσκέψεις φορέων, ούτε καν περίπτερο στην εφετινή 76η Διεθνή Έκθεση δε θα οργανώσει ο δήμος Θεσσαλονίκης. Το θέμα υπογραμμίζει, σε σημερινό της ρεπορτάζ, η εφημερίδα “Θεσσαλονίκη”. ...

Η εφημερίδα, μάλιστα, φιλοξενεί δηλώσεις του αντιδημάρχου Οικονομικών, Χασδάι Καπόν, σύμφωνα με τις οποίες η απόιφαση αυτή "δεν έχει να κάνει με το κόστος". 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, από το δημαρχιακό γραφείο αναφέρουν πως «ο δήμος δεν έχει κανέναν λόγο να συμμετάσχει με περίπτερο στη ΔΕΘ, δεν έχει εμπορική δραστηριότητα, για να την προβάλει, αλλά ούτε έχει κανέναν σπουδαίο συμβολισμό τυχόν παρουσία μας με περίπτερο στη ΔΕΘ».

Επίσης, σε μια προσπάθειά του να διαφοροποιηθεί από τον προκάτοχό του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, αποφάσισε να μην πραγματοποιηθούν οι συσκέψεις φορέων που πραγματοποιούσε ο Βασίλης Παπαηεωργόπουλος λίγο πριν από τη ΔΕΘ, για να συνταχθεί μνημόνιο αιτημάτων το οποίο υπέβαλαν οι φορείς στον πρωθυπουργό. Η νέα διοίκηση του δήμου εκτιμά ότι «αυτό γινόταν, για να εξασφαλίσει ρόλο και προβολή ο Παπαγεωργόπουλος. Εμάς δεν μας αφορούν, πολύ δε περισσότερο ελάχιστα αφορούν την πόλη, αφού ποτέ δεν προέκυψε εξ αυτών ουσιαστικό αποτέλεσμα».