Boutaris_ORKOMOSIA_DIMARHOS_20101223_03Αντιπαράθεση, μεταξύ δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και Κ. Γκιουλέκα, στο θέμα της παραίτησης Αβραμίδη, κατά τη διάρκεια των απαντήσεών του προς τους δημοτικούς συμβούλους, στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

 

“Αναρωτιέμαι αν ο Γκιουλέκας μπερδεύει το δημοτικό συμβούλιο με Βουλή κι αν έχει ξεκαθαρίσει τι θέλει να είναι: Βουλευτής ή δημοτικός σύμβουλος. Δείχνει να τον ενδιαφέρει περισσότερο η πολιτική του καριέρα”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο δήμαρχος επικαλέστηκε ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, την οποία χαρακτήρισε “απαξιωτική έως προσβλητική”, για το θέμα της παραίτησης Αβραμίδη και υπογράμμισε: “Δεν παραδίδω τα ηνία του δήμου Θεσσαλονίκης στο ΠΑΣΟΚ, ούτε προωθούνται κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως λέτε στην ανακοίνωση. Αυτό είναι παραλήρημα κομματικό”. Και πρόσθεσε ότι “το γραφείο Τύπου και η λειτουργία του αφορά το δήμαρχο και κανέναν άλλον”.

Βέβαια, μετά την απάντηση Μπουτάρη και μια σύντομη τοποθέτηση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Π. Αβραμόπουλου, ο επικεφαλής της “Ομάδας Δημιουργίας”, Κ. Γκιουλέκας, πήρε το λόγο και διευκρίνισε ότι η παράταξή του είχε εκδώσει άλλη ανακοίνωση κι όχι αυτήν την οποία επικαλέστηκε ο δήμαρχος, αλλά ο κ. Μπουτάρης ήταν, πλέον, εκτός αιθούσης.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στο τέλος των απαντήσεών του στα θέματα καθαριότητας, διερωτώμενος: “Δεν καταλαβαίνω πού το είδατε το αδιέξοδο για τα σκουπίδια; Έχουμε μια συμφωνία με την Ελληνική Εταιρία Ανακύκλωσης για ανάπτυξη 5.000 κάδων ως το τέλος της χρονιάς. Στη Β Δημοτική Κοινότητα έχουν αναπτυχθεί 350 κάδοι κι έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται κάδοι στο βασικό οδικό άξονα της Β. Όλγας ως το Ντεπό. Ευελπιστούμε ότι ως το τέλος της χρονιάς θα λειτουργεί. Όλα θα εξαρτηθούν από το πώς θα αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι το σύστημα, τόνισε.

Να σημειωθεί ότι, λίγο αργότερα, πήρε το λόγο ο νέος αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, Χ. Παππάς, ο οποίος ανέλυσε τι γίνεται με το θέμα της καθαριότητας και της ανακύκλωσης, υποσχόμενος πως, από τα τέλη Σεπτεμβρίου θα κυκλοφορούν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, περισσότερα απορριμματοφόρα. 

Για το θέμα των συμβασιούχων ανακοίνωσε πως ο δήμος Θεσσαλονίκης υπέβαλε αίτημα στο αρμόδιο υπουργείο για έκτακτη εισφορά, όμως, το υπουργείο αρνήθηκε. “Θα προσπαθήσουμε να επανέλθουμε και, αν δε μας το δώσει, θα κόψουμε από αλλού. Προφανώς δε θα κόψουμε από την κοινωνική πρόνοια”, ξεκαθάρισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Για άλλη μία φορά έθεσε θέμα υπεράριθμων υπαλλήλων: “Εξακολουθώ να πιστεύω πως 5.000 υπάλληλοι στο δήμο είναι πάρα πολλοί. Με τον νέο κανονισμό που θα φέρουμε προς ψήφιση θα περιγράφονται οι οργανικές θέσεις”, είπε. 

Υπογράμμισε πως “γίνεται τεράστια σπατάλη χρόνου και εργασίας μέσα στο δήμο. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Αυτό δε σημαίνει ότι θα απολυθούν χίλιοι, ή 2.000. Δεν έχουμε το δικαίωμα”, πρόσθεσε.

Για το θέμα της ΔΕΘ επανέλαβε την άποψή του ότι “δε θέλουμε να πάει η ΔΕΘ στη Σίνδο. Λέμε ότι πρέπει να εκσυγχρονιστεί”. Χαρακτήρισε “γελοιωδία” την ύπαρξη δύο συμβουλίων που διαχειρίζονται το χώρο και τον φορέα και προέβλεψε: “Αν δεν εκσυγχρονιστεί και δεν ακολουθήσει τα διεθνώς συμβαίνοντα, με κρατική συμμετοχή 60 ως 70%, έχει ημερομηνία λήξης”.

Μάλιστα, παραδέχτηκε: “Ναι, κάνουμε οικονομία για να πληρώσουμε τους συμβασιούχους. Η έκθεση δε θα σωθεί από τα 130 χιλιάρικα του δήμου. Η έκθεση πρέπει να κάνει άλλα πράγματα για να σωθεί. Να δημιουργηθεί ένα business center στη δυτική πλευρά της πόλης. Αυτό είναι το σχέδιο και η απαίτηση αυτής της δημοτικής αρχής”.

Όσον αφορά τις εορταστικές εκδηλώσεις για το 2012, ξεκαθάρισε πως “πρώτα πρέπει να βρούμε τι λεφτά είναι διαθέσιμα. Δε θα πάμε ανάποδα, να πούμε θα κάνουμε αυτά κι αυτά και μετά να ψάχνουμε τα λεφτά”.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης χαρακτήρισε “μεγάλη βοήθεια για την ανεργία” τα όσα δρομολογούνται μέσω ΜΚΟ και δήμων.

Για άλλη μία φορά, υπογράμμισε πως “αν δούμε ότι μας βολεύει να περάσουμε οποιαδήποτε υπηρεσία του δήμου στην ιδιωτική πρωτοβουλία, θα το κάνουμε. Χωρίς αυτό να έχει κόστος για τους εργαζόμενους”.

Επέμεινε στο θέμα του αποτεφρωτηρίου, το οποίο έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα που δεν έχει “ανοίξει” ακόμη, ενώ υπάρχει και η σκέψη να ανατεθεί η κατασκευή του σε ιδιώτη. Επικαλέστηκε, δε, γκάλοπ, σύμφωνα με το οποίο 6.000 άτομα είναι θετικοί στην ανέγερση αποτεφρωτηρίου.

 

Για λεωφορειολωρίδες ζούμε σε μια αποικία. Την απόφαση για το ποιοι δρόμοι θα γίνουν λεωφορειολωρίδες, τηυν παίρνει το υπουργείο. Ζητάμε, μαζί με ΟΑΣΘ, να φύγουν οι αρμοδιότητες από το υπουργείο.