samaras kontini profile mikrophona_425xΟ Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία του Δεκαπενταύγουστου στην Παναγία Σουμελά, στο Βέρμιο Ημαθίας. Μετά τη Θεία Λειτουργία, ο …

Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σύμβολο άσβεστο Πατρίδων αλησμόνητων η Παναγιά του Σουμελά. Η Παναγιά, που, με τη χάρη Της, εμπνέει και λυτρώνει. Από εδώ, με αυτήν την ευκαιρία, στέλνουμε μήνυμα ελπίδας σε όλους τους Έλληνες. Η Πατρίδα, πράγματι, δοκιμάζεται και δοκιμάζεται σκληρά, αλλά θα τα βγάλει πέρα. Υπό τη σκέπη, υπό τη δύναμη της Παναγιάς. Άλλωστε, σε εμάς του Έλληνες δεν αρμόζει η μεμψιμοιρία ούτε η μοιρολατρία. Σε εμάς ταιριάζει ο αγώνας. Και στην Ευρώπη, άλλωστε, δεν ταιριάζει η μισαλλοδοξία, ταιριάζει η αλληλεγγύη και η ενότητα. Θα τα καταφέρουμε με τη δύναμη της Παναγιάς. Και θα μείνουμε όρθιοι, όπως αρμόζει στους Έλληνες. Καλή η Παναγιά. Χρόνια πολλά σε όλους».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επισκέφθηκε την Παναγία Σουμελά, μαζί με τη σύζυγό του Γεωργία, έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από προσκυνητές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από την ιερά Μονή και προσερχόμενος σε αυτή αντάλλαξε χειραψίες και ευχές με τον κόσμο. Στάθηκε παραστάτης κατά τη λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας και κατέθεσε στεφάνι στην προτομή του Αλέξανδρου Υψηλάντη.