Με 87 θέματα στην ημερήσια διάταξη πρόκειται να συνεδριάσει σήμερα, το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, μετά από διακοπή περίπου ενός μήνα, για τις καλοκαιρινές διακοπές. Η συνεδρίαση θα …

μεταδοθεί απευθείας από τη δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV100.

Το δημοτικό συμβούλιο, μεταξύ άλλων, θα κληθεί να εγκρίνει υποβολή πρότασης από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων για χρηματοδότηση ανέγερσης σχολείων, αλλά και τη χρηματοδότηση Βιοκλιματικών Αναβαθμίσεων Δημόσιων Ανοικτών Χώρων(μεταξύ τους είναι και η πλατεία Χρηματιστηρίου, την οποία ο δήμος θέλει να μετατρέψει).

Αναμένεται, ακόμη, να μετονομαστεί η οδός καθηγητού Π. Βιζουκίδη σε «Αγωνιστών Πανεπιστημίου»(τραγική ειρωνία: Η μετονομασία, αν αποφασιστεί, έρχεται μία μέρα μετά την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου…).

Το δημοτικό συμβούλιο αναμένεται, ακόμη, να εγκρίνει την υποβολή αιτήματος προς το Υπουργείο Υγείας, για την παραχώρηση στον Δήμο, κατά κυριότητα και χωρίς αντάλλαγμα, χώρου ιδιοκτησίας του στην Τριανδρία (μεταξύ των οδών Αθαν. Διάκου – Έλλης Αλεξίου – Άρη Βελουχιώτη και Ηπείρου), για την ανέγερση Νηπιαγωγείου, αλλά και τη δωρεάν παραχώρηση χώρου που βρίσκεται εντός του Ο.Σ.Ε. για τη λειτουργία Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Επίσης, θα συζητηθούν διάφορες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, όπως η απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στην οδό Δαγκλή, η κατάργηση της μονοδρόμησης και απαγόρευση στάσης και στάθμευσης, στην οδό Ναυμαχίας Λήμνου, στο τμήμα της από την οδό Δωδεκανήσου έως την οδό Ολυμπίου Διαμαντή και η μονοδρόμηση στην οδό Λαπιθών.

Το δημοτικό συμβούλιο θα συζητήσει (και είναι σίγουρο ότι θα αποφασίσει, αφού εδώ έχει δώσει την έγκρισή του για τη μετατροπή πεζοδρομίου σε πάρκινγκ στον ίδιο χώρο), για την απαγόρευση στάσης και στάθμευσης όλων των οχημάτων μπροστά από τη ΧΑΝΘ, στην οδό Νικολάου Γερμανού 3 και για απόσταση τεσσάρων μέτρων.

Τα θέματα είναι πάρα πολλά και, καθώς υπάρχει και ο διορισμός του κ. Παππά στη θέση του αντιδημάρχου καθαριότητας, σε συνδυασμό με την παραίτηση του κ. Αβραμίδη, η συνεδρίαση αναμένεται να τραβήξει ως τις πρώτες πρωινές ώρες. Ποπ κορν, πίτσες, μπίρες και στους δέκτες σας…

Δ.Μ.