poutana_01Γραπτό υπόμνημα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα καταθέσει ο δήμος Μενεμένης-Αμπεολκήπων. Θα ζητήσει, ακόμη, παράσταση στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου με ένα και μοναδικό αίτημα: Να μπει τάξη στην περιοχή Βόσπορος του δήμου.

 

Σύμφωνα με το δήμαρχο, Λάζαρο Κυρίζογλου, «στην περιοχή «Βόσπορος» του Δήμου μας, στην Δημοτική Κοινότητα Μενεμένης, στην οδό Γιαννιτσών αλλά και σε άλλες μικρότερες οδούς της περιοχής, έχει «αναπτυχθεί» το φαινόμενο της παράνομης πεζοδρομιακής πορνείας. Οι κάτοικοι της περιοχής είναι ανάστατοι».

Καθώς η πορνεία εκτός οίκων ανοχής είναι πταίσμα, οι κοπέλες που συλλαμβάνονται, πηγαίνουν ως το αστυνομικό τμήμα (και… αν), βεβαιώνεται η παράβαση κι επιστρέφουν στην “πιάτσα”.

Και δεν είναι μόνον η πορνεία. Σύμφωνα με το δήμαρχο, στην περιοχή του Αγίου Νεκταρίου έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα τα περιστατικά διαρρήξεων και κλοπών, αλλά και η διακίνηση ναρκωτικών.

Σύμφωνα με τον κ. Κυρίζογλου, το Αστυνομικό Τμήμα και το Τμήμα Ασφαλείας Μενεμένης έχουν πολλά οργανικά κενά, καθώς και ελλείψεις υλικοτεχνικής υποδομής. 

«Θεωρούμε αδιανόητη την αδυναμία της πολιτείας δια των οργάνων της να σπάσει το απόστημα και να ξεβρομίσει την περιοχή» υπογραμμίζει ο δήμαρχος.