Ο τοπικός Τύπος βοά: Το Σαββατοκύριακο, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, θα ακολουθήσει τα βήματα του δημάρχου Αθηναίων, κ. Καμίνη και θα απομακρύνει τις σκηνές των “Αγανακτισμένων” από την πλατεία Λευκού Πύργου.


Φυσικά, από την πλευρά του δήμου, δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση για το θέμα. Είναι γνωστό ότι ο δήμαρχος “τα παίρνει” με όποιους και ό,τι κάνει κακό στην τουριστική εικόνα της πόλης και η εικόνα της πλατείας (άδεια αντίσκηνα) θυμίζει εγκαταλελειμμένο κάμπινγκ της Τούσλας. Έτσι, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι έχει αποφασιστεί, πράγματι, “επέμβαση”
Οι “Αγανακτισμένοι” από τη δική τους πλευρά, έχουν κρεμάσει ένα πανό με περιπαικτικό περιεχόμενο: “ΕΛ.ΑΣ.: Εκκενώσεις πλατειών. Καλέστε ‘100’”, αναφέρει. Μέσω του Facebook και του Twitter καλούν κόσμο στην πλατεία.
Σήμερα, στο θέμα παρενέβη, με ανακοίνωσή του, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ενεργοί Πολίτες-Οικολογία στην Πράξη”, Χρ. Μάτης. Αφού θυμίσει ότι ο δήμος, όπως είχε ανακοινώσει, είχε παράσχει “αναγκαίες διευκολύνσεις” στους διαδηλωτές της πλατείας, αναφέρεται στα δημοσιεύματα, εκφράζει την άποψη ότι “ίσως αναφέρονται σε υπόθεση άνευ αντικειμένου” και προτείνει:
”Τους έχει ζητήσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης να απομακρύνουν τις σκηνές και αρνήθηκαν; Θα μπορούσε, για παράδειγμα, ο δήμος να προτείνει στους πολίτες που έχουν ευαισθητοποιηθεί για τα δημόσια πράγματα και τα συζητούν καθημερινά στον χώρο του Λευκού Πύργου, τη δυνατότητα να δημιουργήσουν εκεί έναν ειδικά διαμορφωμένο καλαίσθητο χώρο λίγων τετραγωνικών, που να λειτουργεί ως γραμματεία της κίνησης και παράλληλα να τους βοηθήσει, εάν οι ίδιοι κρίνουν ότι χρειάζονται σχετική βοήθεια, στην απομάκρυνση των σκηνών”.