Eleutherotypia_20110816Αρχίζουμε, πλέον, να μπερδευόμαστε. Λες κι αυτή η χώρα έχει μόνον οικονομικές εφημερίδες. Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων, για να καταλάβετε: Το μισθολόγιο στο δημόσιο, το μισθολόγιο στις Ένοπλες Δυνάμεις, οι νέοι πενταμηνίτες υπάλληλοι, οι ρυθμίσεις στον τομέα της οικοδομής, οι δηλώσεις γνωστών οικονομολόγων φιγουράρουν στην πρώτη σελίδα των σημερινών εφημερίδων. Αναλυτικά:

 

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Νέο ωράριο ...αλαλούμ!".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ανέτοιμες πιάνονται οι δημόσιες υπηρεσίες να εφαρμόσουν το νέο ωράριο που ξεκινάει από σήμερα. Οι «τρύπες» σε ανθρώπινο δυναμικό συνεχίζουν να υπάρχουν και, επομένως, είναι αδύνατο να παραμένουν ως αργά το απόγευμα υπηρεσίες όπως οι ΔΟΥ και τα Ταμεία".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Επιστροφή στη δραχμή για να σωθεί η Ελλάδα".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ο Σόρος, γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας «από τα μέσα», το είπε ξεκάθαρα: Λύση, πλέον, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η παγκόσμια και εσωτερική κατάσταση για την Ελλάδα είναι μόνο μία: Η έξοδος από το ευρώ [EUR=X] Σχετικά άρθρα. Πρόκειται για σκαστή προαναγγελία χρεωκοπίας".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Καρτο-κυβέρνηση".

Η εφημερίδα γράφει ότι "φάμπρικα εκατομμυρίων ευρώ στήνουν στην κυβέρνηση, με μισή ντουζίνα κάρτες που υποτίθεται πως θα διευκολύνουν τους πολίτες στις συναλλαγές τους με το Δημόσιο, αλλά στην πραγματικότητα θα φουσκώσουν τις τσέπες συγκεκριμένων παραγόντων, κάποιοι από τους οποίους βρίσκονται πέριξ ορισμένων συμβούλων που εισηγούνται για τα σχετικά θέματα".

ΕΘΝΟΣ: "Οι ανατροπές στους μισθούς του Δημοσίου".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "αυξήσεις στους βασικούς μισθούς και μεγάλες περικοπές στα επιδόματα περιλαμβάνει η τελική πρόταση για το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Θαυματουργή παρέμβαση από τους Γέροντες Πορφύριο και Παΐσιο".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στο σημερινό πρώτο θέμα επιλέξαμε να σας παρουσιάσουμε δύο μαρτυρίες συνανθρώπων μας που πίστεψαν στο θαύμα και αυτό πραγματοποιήθηκε! Οι Θεόπνευστοι Αγιορείτες Γέροντες "παρουσιάστηκαν" μπροστά τους και κυριολεκτικά θαυματούργησαν. Πιστέψτε αγαπητοί μας Αναγνώστες, πιστέψτε. Η Πίστη, άλλωστε, είναι το μόνο που δεν μπορούν να μας αρπάξουν χωρίς τη θέλησή μας...".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Εργαζόμενοι 135 ημερών!".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με νέες στρατιές πενταμηνιτών εργατών στους δήμους επιχειρεί η κυβέρνηση να κλείσει «τρύπες» στην καλπάζουσα ανεργία, την κάλυψη των καθημερινών αναγκών και τη βιομηχανία των ρουσφετολογικών προσλήψεων".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μόνιμοι και έφεδροι με μισούς μισθούς στο Δημόσιο".

Η εφημερίδα γράφει ότι "από Σεπτέμβριο το γενικό ξήλωμα των επιδομάτων, που φέρνει περικοπές έως και 50% σε όσους παραμείνουν στην υπηρεσία τους. Χιλιάδες υπάλληλοι από τους φορείς που καταργούνται παίρνουν το δρόμο της εφεδρείας, με το 60% του... μειωμένου μισθού για ένα χρόνο και στο βάθος απόλυση".

ΕΣΤΙΑ: "Διάχυτη ανησυχία για το φθινόπωρο".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "όποιον και αν ρωτήση κανείς γύρω του πώς βλέπει τα πράγματα, θα διαπιστώση μία έντονη ανησυχία για το τί θα συμβεί το φθινόπωρο".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Νομιμοποιούν και τα αυθαίρετα στα δάση".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τρόπο για εις διπλούν αφαίμαξη από ιδιοκτήτες αυθαιρέτων βρήκε η κυβέρνηση, που σχεδιάζει ρύθμιση σύμφωνα με την οποία όσοι διατηρούν κτίσμα σε δασικές ή καμένες περιοχές θα καταβάλουν μεν το πρόστιμο για τη νομιμοποίηση, αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να καταβάλουν και ένα μέρος της αξίας του οικοπέδου, που κατά κανόνα είναι καταπατημένη δημόσια γη".

ΤΑ ΝΕΑ: "Τους ξεσκέπασαν οι «μαύροι» λογαριασμοί".

"Τι κοινό έχουν έξι μεγαλογιατροί, ένας αστρολόγος, ένας κομμωτής, μια τεχνική εταιρεία, ένα σούπερ μάρκετ και ένα τουριστικό γραφείο; Πιάστηκαν όλοι τους στα δίχτυα του ΣΔΟΕ με συνολικές καταθέσεις άνω των 70 εκατ. ευρώ τις οποίες δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν με βάση τα εισοδήματα που είχαν δηλώσει στην Εφορία" γράφει στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα.