TEDK_1Σε ένα διαφορετικό κλίμα με έκδηλα τα στοιχεία της νοσταλγίας και της συγκίνησης σε όλα τα μέλη του Σώματος, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι η τελευταία (τακτική) συνεδρίαση της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων του Νομού Θεσσαλονίκης.

 

Με την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος προκηρύχθηκαν οι εκλογές που θα σημάνουν τη διάλυση της ΤΕΔΚ και τη σύσταση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, που θα είναι στο εξής ο συνδικαλιστικός φορέας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της περιοχής μας.

Ανοίγοντας αυτήν την τελευταία συνεδρίαση ο τελευταίος Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Βασ. Παπαγεωργόπουλος σημείωσε ότι η Ένωση παραδίδεται:

  • - με οικονομικό πλεόνασμα και δίχως την παραμικρή οφειλή σε εργαζόμενους, προμηθευτές και συνεργάτες, παρά το γεγονός ότι η τακτική επιχορήγηση περιορίστηκε από το 1 εκ. ευρώ το 2009 στις 750.000 ευρώ το 2010 και μόλις 63.000 ευρώ το 2011!
  • - Με άρτιες και υπερσύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, μηχανοργάνωση και εξοπλισμό ικανό να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες της Π.Ε.Δ.
  • - Με διαχειριστική επάρκεια (Πρότυπο 1429) για την υλοποίηση προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.
  • - Με πλούσιο απολογισμό σε ευρωπαϊκά προγράμματα, παρεμβάσεις, έργα και πρωτοβουλίες για την στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Νομού Θεσσαλονίκης.

«Είναι γεγονός ότι παρά τις διαφωνίες μας εντός του οργάνου, που πολλές φορές κινήθηκαν σε υψηλούς τόνους, παραγάγαμε έργο. Η αγωνία μας ήταν κοινή: ένα καλύτερο μέλλον για το θεσμό της Αυτοδιοίκησης», σημείωσε ο κ. Παπαγεωργόπουλος που ευχαρίστησε θερμά τα μέλη του Δ.Σ. και τους εργαζόμενους της ΤΕΔΚ για τις προσπάθειές τους στα 12,5 χρόνια στα οποία ο ίδιος είναι πρόεδρος της Ένωσης.

«Θέλαμε να βαδίσουμε επιτέλους στον Ευρωπαϊκό Δρόμο και εργαστήκαμε σκληρά γι’ αυτό, αλλά δυστυχώς η Κεντρική Εξουσία δεν το επέτρεψε γιατί θέλει να ποδηγετεί την Αυτοδιοίκηση», κατέληξε ο κ. Παπαγεωργόπουλος.