pasxalidou_amanatidou_litsa_siriza_02Την ανάγκη η αριστερά να οσμωθεί ακόμη περισσότερο με τα κινήματα αντίστασης και διεκδίκησης υπογραμμίζει στην "Αυγή" της Κυριακής η Λίτσα Αμμανατίδου - Πασχαλίδου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Αναφέρεται στους κοινωνικούς αγώνες που …

αναπτύσσονται στη Θεσσαλονίκη λέγοντας πως οι φετινές κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ θα δώσουν το στίγμα της νέας κατάστασης που διαμορφώνεται και στην πόλη.
”Κατά τη γνώμη μου η αριστερά πρέπει να οσμωθεί ακόμη περισσότερο με τα κινήματα αντίστασης και διεκδίκησης των νέων κυρίως ανθρώπων, να καταδείξει στους πολίτες ότι οι ευθύνες ανήκουν στα κόμματα που κυβέρνησαν επί δεκαετίες αυτό τον τόπο κάνοντας σαφές ότι ούτε «όλοι μαζί τα φάγαμε» ούτε «όλοι το ίδιο είμαστε». Επίσης οφείλει να επιταχύνει τις ενοποιητικές διαδικασίες στο εσωτερικό της, δημιουργώντας έναν πλατύ πόλο με σαφή αριστερά και αντι-μνημονιακά χαρακτηριστικά, που θα θέσει θέμα πολιτικής αλλαγής”, λέει χαρακτηριστικά.
Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη τονίζει πως “αρχίζει να παίρνει και πάλι, τόσο μέσα από το κίνημα των «αγανακτισμένων» όσο και από τα τοπικά κινήματα αντίστασης, άρωμα από τους μεγάλους αγώνες του παρελθόντος, διανθισμένο από τα αιτήματα του παρόντος και του μέλλοντος”.
Τέλος, για τις ημέρες της ΔΕΘ, υπογραμμίζει: “Οι φετινές κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ νομίζω ότι θα δώσουν το στίγμα της νέας κατάστασης που διαμορφώνεται και στη Θεσσαλονίκη”.

Γ.Α.


Διάβασε όλη τη συνέντευξη της Λίτσας Αμανατίδου – Πασχαλίδου, στην Αυγή, με κλικ εδώ.