Έτσι για να καταλάβουμε πώς αντιμετωπίζουμε εμείς κάποια πράγματα –ελαφρά τη καρδία και με επιχειρήματα του στιλ “δεν έχει κέρδος αυτή η ιστορία”- και πως οι… φίλοι μας οι γείτονες:

 

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της τοπικής κοινότητας Μελίτης Φλώρινας, Παναγιώτη Αναστασιάδη,  μέχρι το τέλος του έτους θα αρχίσει να εκπέμπει φιλοσκοπιανός ραδιοφωνικός σταθμός με την ονομασία «Makedonsko Radio», ιδιοκτησίας του «Ουράνιου Τόξου». Πιο συγκεκριμένα ο σταθμός, που θα εκπέμπει στη… «μακεδονική γλώσσα»(τρομάρα τους, που ονομάζουν ‘γλώσσα’ ένα ιδίωμα) σύμφωνα με τον κ. Αναστασιάδη, έχει ήδη πάρει άδεια, ενώ η εμβέλειά του θα καλύπτει τις περιοχές από την Καστοριά μέχρι την Έδεσσα και σε μικρό χρονικό διάστημα θα καλύπτει και την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Αλήθεια, ποιος έδωσε άδεια για να εκπέμψει, από ελληνικό έδαφος, ένας ανθελληνικός ραδιοφωνικός σταθμός; Και μην αρχίσετε να λέτε πως “τον χαρακτηρίζουμε πριν τον δούμε”… Γιατί γνωρίζουμε καλά τις απόψεις των στελεχών του “Ουράνιου Τόξου”, που είναι πίσω από αυτήν την ιστορία.

“Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται προσπάθεια για δημιουργία και λειτουργία φιλοσκοπιανού ραδιοφωνικού σταθμού από μέλη του «Ουράνιου Τόξου» στη Φλώρινα. Ωστόσο, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι τη στιγμή που στήνεται εντός της ελληνικής επικράτειας φιλοσκοπιανός ραδιοφωνικός σταθμός, διακυβεύεται το μέλλον του δημόσιου ραδιοφωνικού σταθμού της ΕΡΑ Φλώρινας, το οποίο φαίνεται να οδηγείται σε οριστικό κλείσιμο, λόγω της οικονομικής κρίσης και της πολιτικής του Μνημονίου”, δηλώνει ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Θόδωρος Καράογλου, ο οποίος κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή.

Ο κ. Καράογλου ρωτά τον αρμόδιο Υπουργός Επικρατείας:

- Έχει πράγματι δώσει άδεια το αρμόδιο Υπουργείο για τη λειτουργία ραδιοφωνικού σταθμού στη Φλώρινα με την ονομασία «Makedonsko Radio», ο οποίος μάλιστα με δημόσιες δηλώσεις εκπροσώπου του  θα εκπέμπει στη «μακεδονική γλώσσα»;

- Αληθεύουν τα δημοσιεύματα που θέλουν ο δημόσιος ραδιοφωνικός σταθμός της ΕΡΑ Φλώρινας να κλείνει και αν ναι, με ποια κριτήρια οδηγείται το αρμόδιο Υπουργείο σε αυτή την απόφαση;

Γ.Π.