MITAFIDHS FOTO-1_highΣτα “μαύρα σημεία” της σύμβασης του έργου της Νέας Παραλίας αναφέρθηκε, στην τοποθέτησή του, στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, ο επικεφαλής της παράταξης “Θεσσαλονίκη, Ανοικτή Πόλη”, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.

“Ενώ η ανεργία καλπάζει, η διοίκηση του δήμου συμβιώνει με αυτήν την απαράδεκτη συμπεριφορά”, είπε. Χαρακτήρισε “αμαρτωλό από κάθε άποψη” το έργο της παραλίας. Όπως κατήγγειλε, δέχονται οι μηχανικοί να εργάζονται με 700 ευρώ στο έργο της παραλίας. “Για να μη μιλήσουμε για απλούς εργαζόμενους”, πρόσθεσε.

Όπως υπογράμμισε, ο δήμος υπέγραψε σύμβαση έργου με μία επιχείρηση που είχε κύκλο εργασιών μόλις 140.000 ευρώ!

“Τα δικαιώματα των ανθρώπων κοστίζουν φθηνά; Μπορούμε να κάνουμε έκπτωση; Θα το δέχονταν για τα παιδιά τους”, αναρωτήθηκε;

Ο κ. Μηταφίδης πρότεινε να λειτουργήσει και το 12ο Δημοτικό Σχολείο (που ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και τελούσε υπό κατάληψη από κατοίκους της περιοχής). Όπως είπε, οι κάτοικοι κέρδισαν τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της Μητροπόλεως κι έχουν κάνει βελτιώσεις “όχι για τον εαυτό τους, αλλά για το κοινωνικό σύνολο”. Όσον αφορά τη στατικότητα του κτιρίου, υποστήριξε πως, μηχανικοί, δε θέτουν τέτοιο θέμα.