Πρωτόγονες καταστάσεις στα Κωνσταντινουπολίτικα και την Πυλαία. Το ρεύμα έχει διακοπεί από τη 1.30 τα ξημερώματα κι ως τώρα, οι χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής δεν μπορούν να κάνουν τις δουλειές τους.

 

Η ΔΕΗ μιλά για “μεγάλη βλάβη σε μετασχηματιστή”, η οποία θα αποκατασταθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, γύρω στις 3 μετά το μεσημέρι! Οι καταναλωτές βλέπουν τα διάφορα είδη που έχουν στα ψυγεία τους να λιώνουν (αφού η διακοπή κρατά πάνω από 8 ώρες), ενώ υπάρχουν και ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα, οι οποίοι δεν έχουν ούτε έιρ κοντίσιον ούτε ανεμιστήρες.

“Ευτυχώς που δεν είναι ζεστή μέρα. Ο Θεός μας λυπήθηκε” μας είπε η Π.Κ., 46 χρόνων, νοικοκυρά, από τα Κωνσταντινουπολίτικα. “Έχω άρρωστη τη μητέρα μου και δεν ξέρω τι να κάνω. Φυσικά, ούτε φαγητό μπορεί να ετοιμάσει κανείς, αφού είμαστε εξαρτημένοι 100% από το ρεύμα”.

Άλλοι τα βάζουν με τη ΔΕΗ. “Ήταν Κυριακή βράδυ, μέσα στο καλοκαίρι, όταν έγινε η διακοπή. Μας είπαν, όταν επικοινωνήσαμε με το τμήμα βλαβών, ότι δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι επειδή είχε σκοτάδι. Αυτό ήταν, ή το προσωπικό… κοιμόταν; Κι ως τώρα, δεν υπάρχει ούτε μία επίσημη ανακοίνωση”, προσθέτει ο Τ.Π., κάτοικος Πυλαίας.