Λίγες νεφώσεις θα αναπτυχθούν, σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά του νόμου. Οι άνεμοι θα είναι …

μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα βορειοδυτικοί 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν σήμερα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και πρόσκαιρα το απόγευμα και στα υπόλοιπα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά, σύμφωνα με πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ). Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αθήνα με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη. Καιρός: στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες. Στη δυτική Μακεδονία αρχικά αίθριος αλλά τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 14 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος. Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα ορεινά της Ηπείρου και πιθανώς της δυτικής Στερεάς θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Ανεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στο ιόνιο 6 και τοπικά στα βόρεια 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 14 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος. Καιρός: αρχικά αίθριος και στα βόρεια τοπικές νεφώσεις. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν και στις υπόλοιπες περιοχές και θα σημειωθούν όμβροι στα ορεινά της Θεσσαλίας και πιθανώς της ανατολικής στέρεας και της Ευβοίας. Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά βόρειοι βορειοδυτικοί 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 17 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη. Καιρός: αίθριος. Ανεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στις Κυκλάδες τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα. Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα νησιά του ανατολικού αιγαίου θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα Δωδεκάνησα η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα βόρεια του νόμου είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Τις πρωινές ώρες θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις στα ανατολικά και νότια με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής στη Χαλκιδική και τις Σποράδες. Το απόγευμα νεφώσεις θα αναπτυχθούν και στα ηπειρωτικά και ενδέχεται στα ορεινά της Θράκης, της ανατολικής Μακεδονίας ,της ανατολικής Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς, της Ευβοίας και της ανατολικής και νότιας Πελοποννήσου να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 7 και πιθανώς πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

Πηγή: EMY