aporrimatoforo_01“Στάχτη στα μάτια των δημοτών του Λαγκαδά” είναι, σύμφωνα με την ΠΟΕ ΟΤΑ το επιχείρημα του δημάρχου, Γιάννη Αναστασιάδη, πως θα κοστίζει λιγότερα το να αναθέσει, μέσω διαγωνισμού, την αποκομιδή των σκουπιδιών, σε ιδιωτική εταιρία. Οι …

εργαζόμενοι στους δήμους υποστηρίζουν ότι οι δημότες “θα δουν τα δημοτικά τέλη να αυμάνονται”.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει το δήμαρχο Λαγκαδά για την πρόθεσή του να προκηρύξει διαγωνισμό για την ανάθεση σε ιδιώτες της καθαριότητας του Δήμου. Όσο για τη δικαιολογία πως το προσωπικό δεν επαρκεί, θυμίζει ότι κι άλλες υπηρεσίες (Κ.Ε.Π., Παιδικοί Σταθμοί, Καθαριότητα κ.λ.π.) υπολειτουργούν.

“Η επιλογή της Δημοτικής Αρχής Λαγκαδά είναι ευθυγραμμισμένη με την πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας με στόχο την υπηρέτηση των επιχειρηματικών-εργολαβικών συμφερόντων και την κατάργηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης”, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Οι εργαζόμενοι στους δήμους ζητούν στελέχωση της υπηρεσίας της καθαριότητας με μόνιμο προσωπικό, εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού και Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί τους εργαζόμενους στο Δήμο Λαγκαδά “σε συντονισμό και καθημερινή επικοινωνία με την Ομοσπονδία αλλά και τους υπόλοιπους συλλόγους στο Νομό Θεσσαλονίκης για να μην επιτρέψουμε την εφαρμογή και στο Δήμο Λαγκαδά της επικίνδυνης και νεοφιλελεύθερης πολιτικής της κυβέρνησης”.

Σε συνεννόηση με τους εργαζόμενους στο Δήμο Λαγκαδά κλιμάκιο της Εκτελεστικής Επιτροπής θα επισκεφθεί το Δήμο για την πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης προκειμένου να καθοριστούν οι τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματος.