Άγιο είχαν οι υπάλληλοι ενός πρατηρίου υγρών καυσίμων και οι κάτοικοι της Κατερίνης, όταν στις 11.20 το πρωί, άρπαξε φωτιά ένα μεγάλο βυτιοφόρο που εκφόρτωνε βενζίνη στο πρατήριο στην οδό 28ης Οκτωβρίου, στο κέντρο της πόλης.


Το βυτιοφόρο που την ώρα της πυρκαγιάς ήταν γεμάτο με περισσότερους από 30 τόνους βενζίνης, εκφόρτωνε στο πίσω τμήμα του πρατηρίου δίπλα από την αποθήκη του καταστήματος που ήταν γεμάτη με λάδια και διάφορα υγρά οχημάτων.
Για άγνωστο λόγο, μέχρι στιγμής, άρπαξε φωτιά η βενζίνη που έβγαινε από τη μάνικα του βυτιοφόρου. Σχεδόν αμέσως άρπαξε και η αποθήκη με τα εύφλεκτα υλικά.
Η πυροσβεστική που κλήθηκε έφθασε άμεσα, την ώρα που η κατάσταση γινόταν όλο και πιο κρίσιμη, καθώς οι φλόγες είχαν τυλίξει το πίσω τμήμα του βυτιοφόρου και είχαν αρπάξει φωτιά και τα λάστιχα.
Οι πυροσβέστες κατάφεραν να ψύξουν το φορτίο βενζίνης ώστε να μη γίνει έκρηξη και έσβησαν τη φωτιά με ειδικό επιβραδυντικό υγρό, μετά από λίγες ώρες.
Οι πυροσβέστες πρόλαβαν να περιορίσουν τη φωτιά στο πίσω τμήμα του πρατηρίου ώστε να μην επεκταθεί στις αντλίες που βρισκόταν μπροστά και γίνει μεγαλύτερη καταστροφή.