aganaktismenoi_skines_01 Ανακοίνωση για την απομάκρυνση των σκηνών των "Αγανακτιμσένων" από την πλατεία Λευκού Πύργου, εξέδωσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Ενεργοί Πολίτες-Οικολογία στην Πράξη", Χρ. Μάτης. Με την ανακοίνωσή του, από τη μία …

παραδέχεται πως είναι θέμα δήμου η διαχείριση των ελεύθερων χώρων μιας πόλης, ή ότι εδώ και μέρες οι σκηνές στην πλατεία δεν εξυπηρετούσαν τους σκοπούς του κινήματος των "Αγανακτισμένων". Από την άλλη, ζητά να επιστραφεί το πολιτικό υλικό που μάζεψαν τα συνεργεία του δήμου, στο κίνημα και φαίνεται να προτιμά να είχε γίνει προσυνεννόηση για την απομάκρυνση.
Η ανακοίνωση του κ. Μάτη έχει ως εξής:

"Η -εδώ και μέρες- αναμενόμενη επέμβαση της αστυνομίας για την απομάκρυνση των σκηνών από το χώρο του Λευκού Πύργου θα μπορούσε να μην έχει πολιτικές ερμηνείες, εάν είχε ολοκληρωθεί, όπως είχαμε προτείνει, η συνεννόηση ανάμεσα στη διοίκηση του Δήμου και στους «αγανακτισμένους». Η απόφαση τους για την απομάκρυνση από τον χώρο των σκηνών, η λειτουργία πολλών από τις οποίες απείχε από το να εξυπηρετεί τους στόχους τους, ήταν ένα θετικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.... Προϋπόθεση για αποφευχθούν αυτές οι ερμηνείες θα ήταν ο Δήμος Θεσσαλονίκης, μετά την απόφαση τους, να τους είχε ζητήσει να απομακρύνουν τις σκηνές αμέσως και να είχε συμφωνήσει για το πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει η γραμματεία της κίνησης, όπως ζητούσαν. Η ευθύνη της διαχείρισης των δημόσιων χώρων σε μια πόλη ανήκει αποκλειστικά στη δημοτική της αρχή. Άλλωστε η παρουσία τους εκεί στηριζόταν στο ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης τους είχε παράσχει διευκολύνσεις, όπως τουαλέτα και ηλεκτρικό ρεύμα. Σε κάθε περίπτωση, το πολιτικό υλικό που είχε απομείνει στις σκηνές και περισυνελέγη από τις υπηρεσίες του δήμου κατά την επέμβαση, πρέπει να επιστραφεί".