Απίστευτη αύξηση, στα ποσοστά των εγκλημάτων δρόμου, έχει σημειωθεί στη Θεσσαλονίκη! Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΑΣ, μόνο το πρώτο εξάμηνο του έτους, έχει σημειωθεί αύξηση της …

τάξης του 16% στις ληστείες του δρόμου, 150% στις αρπαγές τσαντών, 150% στις ληστείες κατοικιών και 50% στις διαρρήξεις καταστημάτων!

Η αποκαλυπτική γλώσσα των αριθμών περιέχει κι άλλα στοιχεία, τα οποία δείχνουν πως η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη μόνον ευχάριστη δεν είναι: Σήμερα και ενώ οι ανάγκες αστυνόμευσης των πολιτών αυξάνονται συνεχώς, υπάρχουν 1.000 κενές οργανικές θέσεις, η Ομάδα ΖΗΤΑ έχει αποδυναμωθεί απόλυτα και η Ομάδα ΔΙΑΣ δεν μπορεί πλέον να καλύψει όλες τις περιοχές της πόλης.

Η ΕΛΑΣ έχει στα χέρια της έναν “χάρτη εγκληματικότητας”. Σύμφωνα με πληροφορίες, ως πιο επίφοβες περιοχές της πόλης θεωρούνται η πλατεία Ναυαρίνου, ο Βαρδάρης, η Ξηροκρήνη, ο Δενδροπόταμος, η Σταυρούπολη και η περιοχή περιμετρικά του ΑΠΘ, ενώ ληστείες και επιθέσεις σημειώνονται ακόμα και για ποσά των 20 ευρώ.

Τα στοιχεία αυτά περιλαμβάνει, σε ερώτησή του προς τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Θ. Καράογλου. “Ένας μεγάλος και επικίνδυνος κύκλος βίας και εγκληματικότητας έχει ξεκινήσει στη Θεσσαλονίκη, σκορπίζοντας τον τρόμο στους πολίτες, που φοβούνται πλέον να κυκλοφορήσουν στους δρόμους της πόλης. Το κύμα βίας έχει πυροδοτήσει η οικονομική κρίση και το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει μεγάλη μερίδα των πολιτών και μεταναστών, ενώ η συνεχής ύφεση στην οποία βυθίζεται η χώρα, ελλοχεύει ακόμα μεγαλύτερους κινδύνους για το μέλλον”, υποστηρίζει ο κ. Καράογλου.

Πάντως, ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης είναι το γεγονός ότι κάθε γενική εφημερία  στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, δέχεται τουλάχιστον 2 με 3 περιστατικά επιθέσεων σε ανυποψίαστους πολίτες.

“Κάποιες επιθέσεις είναι τόσο σοβαρές, που τα θύματα υποκύπτουν στα τραύματά τους ή χρειάζονται χειρουργικές επεμβάσεις και μήνες αποθεραπείας”, ισχυρίζεται ο βουλευτής της Ν.Δ..

Ο κ. Καράογλου ρωτά τον αρμόδιο υπουργό σε τι ενέργειες προβλέπεται να προβεί άμεσα προκειμένου να ενισχυθεί ουσιαστικά η αστυνομική δύναμη της Θεσσαλονίκης και τι μέτρα προβλέπεται να λάβειγια την καλύτερη προστασία των πολιτών;