arvanitakh1-thumb-largeΗ Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, οι Μέλιsses και η Ήβη Αδάμου είναι μερικά από τα ονόματα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του φετινού Disc Festival το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.

Οι συναυλίες θα δοθούν, όπως και τα προηγούμενα χρόνια στο «τόξο», λίγο πριν την Πύλη της ΧΑΝΘ, με ώρα έναρξης 21.30, ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες της ΔΕΘ.

Την αρχή θα κάνουν οι Μέλιsses με την Ήβη Αδάμου στις 13 Σεπτεμβρίου. Μαζί θα ερμηνεύσουν το νέο τραγούδι «Κράτα τα μάτια σου κλειστά», και φυσικά επιτυχίες από την προσωπική τους δισκογραφία.

Στις 14/9 τη σκυτάλη θα πάρει η Ελευθερία Αρβανιτάκη. Οι συστάσεις είναι περιττές για τη γνωστή ερμηνεύτρια, που υπόσχεται να μας παρασύρει σε έναν μελωδικό κόσμο με την αέρινη φωνή της.

Μια νότα από τη μεσόγειο και τα βαλκάνια θα φέρει στο πρόγραμμα ο Κωστής Μαραβέγιας με τη μπάντα του, τους Ilegal, στις 15/9, ενώ την ίδια βραδιά λίγη από την τρέλα του θα φέρει στη σκηνή ο Πάνος Μουζουράκης.

Πλούσιο το πρόγραμμα για τις 16/9 με τους Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Γιάννη Ζουγανέλη, Δημήτρη Σταρόβα, Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο και Ζίνα Αρβανιτίδη να μοιράζονται τη σκηνή.

Μια αυθεντικά λαϊκή βραδιά θα χαρίσουν στο κοινό στις 17/9 ο Χρήστος Νικολόπουλος με τους Γεράσιμο Ανδρεάτο, Μελίνα Ασλανίδου και Γιώτα Νέγκα. Θα παρουσιάσουν κομμάτια από την προσωπική δισκογραφία του Νικολόπουλου, αλλά και δημιουργών όπως ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο Απόστολος Καλδάρας κ.α..

Και το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου που θα μεταφέρει λίγη από την ζωντάνια του μέσα από τα αγαπημένα του τραγούδια. Μαζί του θα τραγουδά η Τάνια Κικίδη.