taxi_pirpolisi_01Βροχή οι δικογραφίες κατά των ιδιοκτητών Ταξί της Θεσσαλονίκης! Ήδη, έχουν σχηματιστεί δέκα δικογραφίες που αφορούν 438 ιδιοκτήτες ταξί. Τις δικογραφίες σχημάτισε η Τροχαία με εντολή εισαγγελέα.

 

Οι ιδιοκτήτες Ταξί κατηγορούνται για παρακώλυση συγκοινωνιών και παράνομη βία(η δεύτερη κατηγορία αφορά την κατάληψη των διοδίων των Μαλγάρων).

Οι δικογραφίες διαβιβάζονται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ τα στοιχεία των αυτοκινητιστών αποστέλλονται από την Τροχαία και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας Μακεδονίας - Θράκης, κατ’ εφαρμογήν της εγκυκλίου του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Ραγκούση για την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων.

Νέες δικογραφίες θα είναι έτοιμες ίσως και αύριο. Αφορούν την κατάληψη της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών από ταξιτζήδες, την οποία πραγματοποίησαν για συμβολικούς λόγους, σήμερα, οι ιδιοκτήτες Ταξί. Κατά τη διάρκεια της κατάληψης, που διήρκεσε περίπου τρεις ώρες, οι ιδιοκτήτες Ταξί ανέτρεψαν και πυρπόλησαν ένα παλιό ταξί, για να δείξουν πως το επάγγελμά τους κινδυνεύει, από τους χειρισμούς της κυβέρνησης.