pasok_thessaloniki_small_01Άναψε… φωτιές το θέμα των ΜΚΟ. Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη δεν είδαν με καλό μάτι την κυβερνητική πρόθεση να διορίζονται τα μέλη των οργανώσεων στο δημόσιο κι εξέφρασαν την σφοδρή αντίδρασή τους… δημόσια!

Κατά τη χτεσινοβραδινή συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ Θεσσαλονίκης του κόμματος, ακούστηκαν εκφράσεις με σκληρή γλώσσα, από τα μέλη του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης, τα οποία επικρίνουν το ρόλο που δίνεται στις ΜΚΟ. Όσο για την αμοιβή αυτών που θα διοριστούν μέσω του προγράμματος (527 ευρώ) είναι, για την Νομαρχιακή Επιτροπή Α Θεσσαλονίκης του κινήματος… «εξευτελισμός του εργαζόμενου».

Υπήρξαν στελέχη που επέμεναν ότι οι εμπνευστές του προγράμματος δεν έχουν καμία σχέση με τις ιδέες του ΠΑΣΟΚ ή με την «σοσιαλιστική συνείδηση». Άλλοι τους χαρακτήριζαν… «ανίκανους και επικίνδυνους»!

Συζητήθηκε και το θέμα της αύξησης του ΦΠΑ, αλλά εκεί δεν βγήκε αποτέλεσμα, αφού και η ίδια η κυβέρνηση έχει μπερδευτεί με το ποια προϊόντα θα χρεώνονται με 23% και ποια με 13%. “Αν πουλήσω ένα κοτόπουλο στο μαγαζί μου και το φάει ο κόσμος εκεί, θα το χρεώσω με 23%. Το ίδιο κοτόπουλο, αν το… ντελιβερίσω θα το χρεώσω με 23%. Είναι λογική αυτή”, έλεγε χαρακτηριστικά κάποιος από τους συμμετέχοντες.

Αύριο συγκαλείται η περιφερειακή συνδιάσκεψη του κόμματος. Σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ του Αγγελιοφόρου, η ομάδα της ΠΑΣΚ Οικονομολόγων στη Θεσσαλονίκη θα καταθέσει ενδιαφέρουσες προτάσεις εν όψει της παρουσίασης του φορολογικού νομοσχεδίου.

Γ.Π.