kiriakopoulou_niko_epi_konto_01Εξαντλημένη από τον υψηλό πυρετό που την ταλαιπωρεί από το Σάββατο η Νικόλ Κυριακοπούλου ξεπέρασε τον εαυτό της και κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του επί κοντώ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου, που θα γίνει την Τρίτη.

 

Η Ελληνίδα αθλήτρια που χρειάστηκε να μεταβεί στο νοσοκομείο και να κάνει ενέσεις ώστε να πέσει ο υψηλός πυρετός που την ταλαιπώρησε και να μπορέσει να αγωνιστεί, υπερέβη τα 4.55μ και δεν χρειάστηκε να συνεχίσει σε μεγαλύτερο ύψος τις προσπάθειές της για να πάρει την πρόκριση.

Βέβαια αγωνιζόμενη με πυρετό χτυποκάρδισε πολλές φορές τους φίλους του στίβου μέχρι να πάρει την πρόκριση, αφού δύο φορές παρά λίγο να μείνει εκτός. Και αυτό αφού πέρασε με την πρώτη τα 4.25μ, την 3η τα 4.40μ, με την 1η και πάλι τα 4.50μ ενώ χρειάστηκε να κάνει και τις τρεις προσπάθειες για τα 4.55μ.

Το ύψος αυτό πέρασαν ακόμη και πήραν την πρόκριση οι Φαμπιάνα Μούρερ (Βραζιλία), Ελενα Ισινμπάγιεβα (Ρωσία), Αννα Ρογκόφσκα (Πολωνία), Γιρίνα Πτατσνίκοβα (Τσεχία), Γιαρισλέι Σίλβα (Κούβα), Μαρτίνα Στρουτς (Γερμανία), Τζένιφερ Σουρ (ΗΠΑ), Σβετλάνα Φεοφάνοβα (Ρωσία), Σίλκε Σπίγκελμπουργκ (Γερμανία), ενώ τη 12άδα συμπλήρωσαν με 5.50μ οι Μόνικα Πίρεκ (Πολωνία) και Κριστίνα Γκάντσιεφ (Γερμανία).

Εμφανώς καταβεβλημένη ολοκλήρωσε τον αγώνα της η Κυριακοπούλου και εμφανίστηκε στη μικτή ζώνη του σταδίου για να κάνει δηλώσεις, ευχαριστημένη τουλάχιστον από το τελικό αποτέλεσμα: «Έκανα πραγματικά πολύ μεγάλη προσπάθεια. Ο υψηλός πυρετός με είχε καταβάλει. Χρειάστηκε να πάω στο νοσοκομείο και να μου κάνουν ορό και δύο ενέσεις για να μπορέσει να πέσει ο πυρετός. Τώρα το μόνο που θέλω είναι να ξεκουραστώ, να αναρρώσω ώστε να βρω δυνάμεις για τον τελικό της Τρίτης. Το προσπάθησαν πάρα πολύ κι δεν ήταν καθόλου εύκολο, αλλά ευτυχώς τα κατάφερα. Είδα αρκετές αθλήτριες σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Δεν μπορώ να κάνω προβλέψεις για τον τελικό, ας είμαι καλά και θα δούμε».

Αμέσως μετά η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατευθύνθηκε στο αντιντόπινγκ κοντρόλ προκειμένου να περάσει από τον τυπικό έλεγχο.