fotia_kapandriti_20100718_01Τις τελευταίες μικροεστίες της φωτιάς που απείλησε, πριν από περίπου δύο ώρες το δάσος του Σέιχ Σου, στο ύψος της Περιφερειακής Οδού της Θεσσαλονίκης στη διασταύρωση για την Τριανδρία, σβήνουν…

αυτήν την ώρα πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ήδη τα δύο Καναντέρ που ήρθαν στη Θεσσαλονίκη εκτάκτως από τις φωτιές στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, έχουν αποχωρήσει. Πλέον η κατάσβεση των τελευταίων εστιών γίνεται από τους 40 Πυροσβέστες που έσπευσαν στην περιοχή με 20 οχήματα και τμήματα εθελοντών (όπως οι Έλληνες Διασώστες, που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στην περιοχή).

Εθελοντές σπεύδουν, από κάθε περιοχή της Θεσσαλονίκης, προς το σημείο της πυρκαγιάς. Εκπρόσωποι των δήμων Θεσσαλονίκης και Νεάπολης-Συκεών ζητούν από τους εθελοντές να έχουν μαζί τους παγούρι με νερό και μια πετσέτα και τους επισημαίνουν ότι, σε αυτό που μπορούν να βοηθήσουν αυτήν τη στιγμή, είναι να προσφέρουν δροσερό νερό στα επίγεια τμήματα. Τους κατευθύνουν στο Πυροσβεστικό Φυλάκειο που βρίσκεται κάτω από το χώρο του Ζωολογικού Κήπου της Θεσσαλονίκης.

Πριν από, περίπου, μισή ώρα, άνοιξαν και τα δύο τμήματα της περιφερειακής οδού, που είχαν κλείσει λόγω της πυρκαγιάς.

Διαβάστε ακόμη:

Δυο αεροσκάφη επιχειρούν στο Σέιχ Σου
Πυρκαγιά ξέσπασε στο Σέιχ Σου

Και δείτε:

Video από τη φωτιά στο Σέιχ Σου