papandreou_deth_75_20100911_01Στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης, η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, στις αρχές του φθινοπώρου, κατάφερε να καθιερωθεί ως το «σημείο επανεκκίνησης» της πολιτικής ζωής του τόπου. Στη ΔΕΘ, με έμφαση στην οικονομία, ο εκάστοτε πρωθυπουργός προχωρεί σε…

σημαντικές ανακοινώσεις και εξαγγελίες, κάνει τον απολογισμό της μέχρι εκείνο το σημείο θητείας του, αφήνει να διαφανούν οι προθέσεις του για το μέλλον.

Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θα μπορούσε να αποτελέσει την εξαίρεση στον παραπάνω κανόνα. Ενόψει λοιπόν της παρουσίας του στα εγκαίνια της φετινής ΔΕΘ, ο Πρωθυπουργός έχει στα χέρια του μια ανατρεπτική εισήγηση, που θα αναστατώσει τα λιμνάζοντα νερά του πολιτικού σκηνικού, και θα δώσει στο ΠΑΣΟΚ τη δυνατότητα να δοκιμάσει τις δυνάμεις του, στην προσπάθεια να κλείσει την ψαλίδα που το χωρίζει από τη Νέα Δημοκρατία, σε όλες τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων μηνών.

Ως προς το πλήρες περιεχόμενο της εισήγησης, οι απόψεις και οι διαρροές διίστανται. Οι περισσότεροι ωστόσο θεωρούν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις που θα αφορούν το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, τόσο ως δομής και οργάνωσης, όσο και σε επίπεδο ηγετικής ομάδας.

Σύμφωνα με τους θιασώτες της παραπάνω εισήγησης, η περίοδος προσφέρεται για μεγάλες ανατροπές, που θα πρέπει να ξεκινήσουν από το… ξεχαρβάλωμα του ΠΑΣΟΚ, με την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα. Και με τα πρόσωπα που το εκφράζουν.


από το http://www.statesmen.gr/35941/politiki