xanth_erimia_20110815_01Μπορεί να μας έχει χτυπήσει η κρίση, αλλά ως Έλληνες, την ευκαιρία του τριήμερου δεν την αφήνουμε. Ειδικά τώρα που τα 15νθήμερα διακοπών... κοστίζουν ακριβά.

 

Η εικόνα όλων των πόλεων της χώρας, σήμερα, σου φέρνει στο νου την ταινία του Χόλιγουντ "Ι am Legend", με τον Will Smith. Καμία κίνηση στους δρόμους, ή στα πεζοδρόμια. Ελάχιστα τα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων, αραιά τα δρομολόγια στο μετρό, στον ηλεκτρικό και στα τραμ.

Στη Θεσσαλονίκη ελάχιστοι είναι αυτοί που μετακινούνται. Λίγοι και οι τουρίστες, που προτιμούν την τουριστική γραμμή του ΟΑΣΘ. Μια... κάποια κίνηση υπάρχει στην πλατεία Αριστοτέλους και στα παραλιακά καφέ. Αρκετά μεγαλύτερη η κίνηση στις ψαροταβέρνες της Νέας Μηχανιώνας, όπου αρκετοί συνδύασαν το φαγητό με μια βουτιά σε κοντινή παραλία.

Χαμός στο δρόμο προς τη Χαλκιδική. Πολλοί αναζητούν τη δροσιά σε Νέα Καλλικράτεια, Νέα Ποτείδαια, Φούρκα και Καλλιθέα. Χρειάζεται υπομονή στο δρόμο για την Κασσάνδρα. Κίνηση και στο δρόμο προς Σιθωνία, ειδικά από τον... εσωτερικό τουρισμο της Χαλκιδικής.

Στην Πιερία τα πράγματα είναι πιο άνετα για να φθάσει κανείς. Οι παραλίες, όμως, είναι γεμάτες από τουρίστες, ειδικά από Ρώσους, Σέρβους και Σκοπιανούς. Αρκετοί είναι και οι Βούλγαροι που προτιμούν τις ακτές της Πιερίας.

Στην Αθήνα οι τουρίστες έχουν... βρει τη χαρά τους. Πηγαίνουν από τη μία άκρη στην άλλη σε... δευτερόλεπτα, αλλά απογοητεύονται από τα ελάχιστα ταξί, τα αραιά δρομολόγια στα μέσα μαζικής μεταφοράς, τους κλειστούς αρχαιολογικούς χώρους.