gkioulekas_sinentefxi_20110128_01Το θέμα της αποκομιδής απορριμμάτων άναψε… φωτιές, για άλλη μία φορά, στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Πρώτος αντέδρασε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη” και βουλευτής της Ν.Δ., Κ. Γκιουλέκας.

“Αυτά τα οποία, ως αντιπολίτευση κατήγγειλε ο κ. Μπουτάρης, τα ακολουθεί, σήμερα, ως διοίκηση”, αναφερόμενος στο ότι προτιμά να μην επιδιορθώνει υπάρχοντα απορριμματοφόρα, όπως υπόσχονταν προεκλογικά, αλλά προκηρύσσει διαγωνισμούς. Όπως είπε ο κ. Γκιουλέκας, ο δήμος “δεν έχει επισκευάσει ούτε ένα απορριμματοφόρο, δε βγαίνουν οι υπερωρίες, βρομάει –κυριολεκτικά- η πόλη” (την οποία χαρακτήρισε την πιο βρόμικη πόλη).

Ο κ. Γκιουλέκας αναφέρθηκε και στο θέμα της εταιρίας που ανέλαβε την ανακύκλωση. “Δεν έχουμε ιδέα τι έγινε με το κονδύλι για αγορά απορριμματοφόρων”, είπε και πρόσθεσε. “Έγινε μια λεόντειος σύμβαση με μια εταιρία ανακύκλωσης. Δεν είδαμε πουθενά αλλού κάδους. Μπορεί μια εταιρία να κρατά όμηρο το δήμο και την πόλη”, αναρωτήθηκε;

Επίσης, κατήγγειλε ότι το γραφείο Τύπου του δήμου Θεσσαλονίκης “λειτουργεί ως γραφείο προπαγάνδας του κ. Μπουτάρη”, αναφερόμενος στα όσα έγραφε ανακοίνωση του γραφείου – απάντηση σε ανακοίνωση της παράταξής του για το θέμα της παραίτησης Αβραμίδη. “Το γραφείο Τύπο του δήμου χαρακτηρίζει την ανακοίνωσή μας παραλήρημα!Το θεσμικό όργανο που πληρώνεται για να δίνει ανακοινώσεις στους Θεσσαλονικείς, τοποθετείται με αυτόν τον τρόπο”, είπε!

Ο κ. Γκιουλέκας ζήτησε, ακόμη, να λειτουργεί ένας παιδικός σταθμός σε κάθε δημοτική κοινότητα και το απόγευμα κι ένας, πειραματικά, ολονύκτια. Πρότεινε να δοθούν χρήματα γι αυτό από άλλα κονδύλια, για έργα, όπως η ανέγερση τζαμιού, που μπορεί να καθυστερήσει, αφού η λειτουργία παιδικών σταθμών είναι σημαντικότερη.

Τέλος, έκανε επίθεση προσωπικά στο δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, για το θέμα της ΔΕΘ. “Ντροπή γιατί αποσύρετε από το μοναδικό εθνικό εκθεσιακό φορέα τη συμμετοχή του δήμου”, είπε. Παραδέχτηκε, ότι πραγματι η ΔΕΘ υποβαθμίζεται. “Εμείς θα βάλουμε την ταφόπλακα”, ρώτησε;