Και εθελοντές έχει επιστρατεύσει ο δήμος Θεσσαλονίκης, για να καταγράψει τις κενές θέσεις δένδρων της Α’ Δημοτικής Κοινότητας. Την ίδια στιγμή, γίνεται καταγραφή των γιγάντιων, υπεραιωνόβιων, πλάτανων που βρίσκονται στην πλατεία Λευκού Πύργου και στην …

πλατεία Ναυαρίνου καθώς και τα δέντρα της Λεωφόρου Νίκης, στη Θεσσαλονίκη.

Θα ενταχθούν στο μητρώο μνημειακών δέντρων που θα δημιουργήσει η διοίκηση του κεντρικού δήμου.

Ο μεγάλος πλάτανος που βρίσκεται απέναντι από το Λευκό Πύργο συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής, ενώ περίπου ίδιας ηλικίας είναι και αυτός με τον στραβό κορμό στην πλατεία Ναυαρίνου. Στο σύνολό τους, τα δέντρα αυτά χαρακτηρίζονται ως μνημειακά και πρόκειται να πάρουν θέση στο μητρώο που δημιουργεί ο δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη Σχολή Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ αλλά και το Σύλλογο Γεωπόνων Μακεδονίας - Θράκης.

Η  Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελευθέρων Χώρων, με τη βοήθεια των Εθελοντών της ΧΑΝΘ, των εθελοντών της περιοχής των Σαράντα Εκκλησιών και των Εθελοντών Πρασίνου της Διεύθυνσης Πρασίνου, αναμένεται να ολοκληρώσει την καταγραφή των θέσεων όπου δεν υπάρχουν, πλέον, δένδρα, τον Οκτώβριο. Στη συνέχεια θα αρχίσουν οι δεντροφυτεύσεις.

Όπως ανακοινώθηκε από την Αντιδημαρχία, καθώς η καταγραφή των κενών δεντροδόχων στην Α’ Δημοτική Κοινότητα συνεχίζεται, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και να παραλαμβάνουν  το φάκελο με τα σχετικά έντυπα από τη ΧΑΝΘ (Ν. Γερμανού 1), τηλ.2310-241007.

Για την περιοχή των Σαράντα Εκκλησιών μπορούν να επικοινωνήσουν με την Α’ Δημοτική Κοινότητα  στην  ηλεκτρονική διεύθυνση: a-koinotita@thessaloniki.gr και στα τηλέφωνα 2310.268.782, 2310. 281.585.