sma_aporrimmata_01Σημεία τα οποία αναφέρει στην επιστολή παραίτησής του ο –έως χθες- αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Θεσσαλονίκης, Στάθης Αβραμίδης, επικαλείται σε σημερινό ρεπορτάζ του Φ. Δεργιαδέ, η εφημερίδα Μακεδονία.

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στην τετρασέλιδη επιστολή παραίτησης, ο κ. Αβραμίδης “ασκεί κριτική στις επιλογές Μπουτάρη και επισημαίνει ότι η νέα διοίκηση του δήμου δεν ξέφυγε από τη μικροπολιτική ούτε τόλμησε αλλαγές που θα ανέτρεπαν κατεστημένες λογικές. Παράλληλα αναφέρεται σε διαφωνίες του για τον χειρισμό ζητημάτων όπως τα ανταλλακτικά των απορριμματοφόρων -που κοστίζουν 2 εκατομμύρια τον χρόνο, χρήματα με τα οποία μπορούν να αγοραστούν 20 απορριμματοφόρα- ή η περικοπή των υπερωριών των εργαζομένων στην καθαριότητα”.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “στο θέμα των ανταλλακτικών και των απορριμματοφόρων ήδη υπάρχει στον προϋπολογισμό του δήμου κονδύλι 4 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά των νέων αυτοκινήτων που απαιτούνται για να λυθεί το θέμα της αποκομιδής, καθώς από τα υπάρχοντα 70 οχήματα μόνο 20-25 βρίσκονται στους δρόμους της πόλης. Επίσης, τα ανταποδοτικά τέλη ετησίως πλησιάζουν τα 60 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα που εκτός από τη μισθοδοσία πρέπει να επενδυθούν σε μηχανολογικό εξοπλισμό”.

Όσο για τη διαμάχη γύρω από τις υπερωρίες, αυτές, πάντα σύμφωνα με το ρεπορτάζ “αφορούσαν τόσο τις υπερωρίες του Δεκεμβρίου του 2010 όσο και τις υπερωρίες των πρώτων δεκαπενθήμερων των μηνών Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου και το 20% των υπερωριών Μαρτίου - Ιουλίου. Η διοίκηση πίεζε να κοπούν οι υπερωρίες τη στιγμή που είχαν καταχωρηθεί. Τελικά, ειδικά για το 20% των υπερωριών του τελευταίου πενταμήνου οι προϊστάμενοι δέχθηκαν να αλλάξουν τις αρχικές καταχωρήσεις, ενώ οι εργαζόμενοι ετοιμάζονται να προσφύγουν δικαστικά κατά του δήμου”.


διάβασε περισσότερα για την παραίτηση Αβραμίδη στο ρεπορτάζ της Μακεδονίας με κλικ εδώ