Boutaris_krasi_01Τη… χαρά του βρήκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στην Ίμβρο. Παραμονή του Δεκαπενταύγουστου βρέθηκε στα Αγρίδια, το χωριό με τη σημαντικότερη αποκατάσταση και εγκατάσταση  αποκλειστικά σχεδόν Ελλήνων καθώς και δύο Αρχιερέων του Πατριαρχείου. Εκεί, τον περίμενε μια έκπληξη:

Αφού περιηγήθηκε ολόκληρο το χωριό, και συζήτησε με κατοίκους στο καφενείο του χωριού επισκέφτηκε και το οινοποιείο του Μπάρμπα Γιώργου, ενός έλληνα, που ακολουθώντας τα βήματα του πεθερού του από την Τένεδο, ξεκίνησε την παραγωγή κρασιού και ρετσίνας στα Αγρίδια με δικό του αμπελώνα. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε τον αμπελώνα, το οινοποιείο, τις αποθήκες, δοκίμασε τα κρασιά του, έκανε παρατηρήσεις για τους χώρους, και τον προσκάλεσε στην Θεσσαλονίκη, να επισκεφτούν από κοινού ένα αμπελώνα στην Βόρεια Ελλάδα και να τον εγγράψει  στην οργάνωση «Δρόμοι του Κρασιού της Μακεδονίας» και να τον εντάξει στην αντίστοιχη έκδοση.

Την περίπτωση του Μπάρμπα Γιώργου, που διατηρεί παράλληλα ξενώνα και ταβέρνα στους χώρους του αμπελώνα, έφερε ως παράδειγμα των προοπτικών που διανοίγονται στο νησί για τον ελληνισμό ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, μεταξύ πολλών άλλων ιδεών και σχεδίων που παρουσίασε κατά την τριήμερη παρουσία του στο νησί.