axiosΝεφώσεις θα αναπτυχθούν σήμερα στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες με σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά ορεινά, σύμφωνα με πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ). Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αθήνα με τον υδράργυρο να φτάνει τους 36 βαθμούς Κελσίου. 35 βαθμοί για τη Θεσσαλονίκη.

 

 

Αναλυτική πρόγνωση

Θεσσαλονίκη

Γενικά αίθριος ο καιρός, αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και τις απογευματινές ώρες πρόσκαιρα νότιοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη. Καιρός: γενικά αίθριος αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες στη δυτική Μακεδονία και πιθανώς στα ορεινά της υπόλοιπης Μακεδονίας. Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 16 έως 36 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος. Καιρός: αρχικά αίθριος αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Ανεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 16 έως 36 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος. Καιρός: γενικά αίθριος αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν καταιγίδες στα ορεινά και πιθανώς κατά τόπους στα δυτικότερα μη ορεινά τμήματα. Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 16 έως 36 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη. Καιρός: αίθριος. Ανεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 21 έως 31 και στην Κρήτη έως 34 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα. Καιρός: αίθριος. Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 23 έως 36 βαθμούς κελσίου.

Αττική

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αθήνα, αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου.