Το ενδεχόμενο υποβιβασμού και άλλων ομάδων, εφόσον αποδειχθεί ότι είχαν συμμετοχή στην υπόθεση των «στημένων» αγώνων, είναι και θα παραμείνει ανοιχτό, ακόμη και μετά την έναρξη των πρωταθλημάτων της νέας περιόδου. Αυτό επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο …

υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, σε συνέντευξή του.

«Το ξεκίνημα του πρωταθλήματος δεν σημαίνει «άφεση αμαρτιών» για τις ομάδες, οι οποίες εμπλέκονται σε αυτά τα θέματα» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, ο οποίος συνέχισε: «Έχει ξεκινήσει ένα έργο από τη μεριά της Αθλητικής Δικαιοσύνης, το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό. Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε κάποια τέτοια σημάδια και γι΄ αυτό όλη η κοινωνία έχει επικροτήσει αυτό που γίνεται. Είναι πολύ σημαντικό αυτή τη στιγμή να μην μπούμε στα πόδια της Δικαιοσύνης. Όταν βλέπουμε τα πράγματα και δεν δουλεύουν, έχουμε κάθε δικαίωμα να παραπονεθούμε γι΄ αυτό. Όταν βλέπουμε όμως να γίνονται κινήσεις, εκεί πρέπει η Πολιτεία να κάνει στο πλάι για να αφήσει τη διαδικασία να προχωρήσει. Και το λέω αυτό, διότι πάντα υπάρχουν πολιτικές πιέσεις για αλλαγή κατεύθυνσης. Λοιπόν, αλλαγή κατεύθυνσης αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να υπάρχει».

Ο υπουργός Πολιτισμού ρωτήθηκε και για τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει στις τοπικές κοινωνίες η απόφαση της Σούπερ Λίγκας για υποβιβασμό του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας. «Το ότι την πληρώνουν οι μικροί και δεν την πληρώνουν οι μεγάλοι, νομίζω ότι είναι πάρα πολύ πρόωρο να το πούμε. Εγώ δεν είδα να έρχονται στοιχεία προς μία κατεύθυνση και να είπε κανείς, σταματάμε και κοιτάμε κάποια άλλη» τόνισε αρχικά και συνέχισε:

«Ηταν και κάτι το οποίο μας είπε ο κ. Πλατινί όταν ήρθε στην Ελλάδα. Πρώτον το ποδόσφαιρο, και ειδικά το στοίχημα γύρω από το ποδόσφαιρο, είναι μία από τις μεγαλύτερες δραστηριότητες, μέσα από τις οποίες “ξεπλένεται μαύρο χρήμα” στον κόσμο. Το οποίο σημαίνει ότι έχουν μπει μεγάλοι “καρχαρίες” σε αυτό το παγκόσμιο πλέον παιχνίδι. Το δεύτερο είναι ότι δεν πάνε πάντα για τις μεγάλες ομάδες, συνήθως πάνε να βρούνε μικρότερες ομάδες για να κάνουν τη δουλειά τους. (…).Αν δείτε τα στοιχεία που μας ήρθαν, αφορούσαν κυρίως μικρές ομάδες και δεν μπορεί να πει κανείς ότι η UEFA προτίμησε να παρακρατήσει στοιχεία για μεγαλύτερες ομάδες. Λοιπόν, μην δημιουργούμε μύθους. Εδώ έχει ξεκινήσει η διαδικασία, είμαι βέβαιος ότι, αν την αφήσουμε να ολοκληρωθεί σωστά, θα οδηγήσει μέχρι εκεί που πρέπει να οδηγήσει».