saxinidhs_01"Ψυχρό πόλεμο" έχει κηρύξει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ) ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών! Με επιστολή του, που φέρει ημερομηνία 10 Αυγούστου 2011, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Σαχινίδης, απειλεί τη διοίκηση του ΑΠΕ με μη καταβολή των …

εγκεκριμένων πιστώσεων που ο ίδιος ενέγραψε στον κρατικό προϋπολογισμό!
«Επαναλαμβάνεται για μια ακόμη φορά ότι όχι μόνο δυνατότητα συμπληρωματικής επιχορήγησης δεν υφίσταται, αλλά και η ήδη εγγεγραμμένη πίστωση για επιχορήγηση δεν θα πρέπει να θεωρείται διασφαλισμένη»!
Αυτό αναφέρεται στην επιστολή, την οποία απέστειλε στο ΑΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και την οποία φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα το Pheme.gr
Τι είχε συμβεί. Πέρυσι η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών είχε προχωρήσει σε δραστική μείωση των κονδυλίων που δίδονται από τον κρατικό προϋπολογισμό για την εύρυθμη(;)  λειτουργία του εθνικού πρακτορείου ειδήσεων.  Επειδή όμως ήταν αδύνατο να καλυφθεί  ακόμη και η μισθοδοσία του δημοσιογραφικού προσωπικού, στις αρχές του έτους εγκρίθηκε νέα πίστωση για να μην μπει λουκέτο στο εθνικό πρακτορείο ειδήσεων!
Στη συνέχεια, ωστόσο, ο κ. Σαχινίδης, άλλαξε πάλι τακτική, ωσάν να επρόκειτο για ιδιώτη κακοπληρωτή, ο οποίος μήτε το λόγο του κρατεί μήτε τις υποσχέσεις. 
Συνεχίζοντας την αναβλητική του πολιτική, τα θερμά και παγωμένα λουτρά στα οποία υποβάλει τη Διοίκηση και τους εργαζόμενους  του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων,  ο αναπληρωτής υπουργός  καθ’ όλη τη διάρκεια της φετινής χρονιάς αναβάλλει την εκταμίευση των (μειωμένων σε κάθε περίπτωση) πιστώσεων που ο ίδιος ενέγραψε για δεύτερη φορά στον προϋπολογισμό!
Δεν έμεινε όμως εκεί ο κ. Σαχινίδης. Κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις του σε βάρος του ΑΠΕ, έφτασε έως του σημείου να απειλεί  με μη καταβολή των πιστώσεων!
Αφού έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι ούτε  «η ήδη εγγεγραμμένη πίστωση για επιχορήγηση δεν θα πρέπει να θεωρείται διασφαλισμένη», στη συνέχεια άνοιξε τα.. χαρτιά του, κάνοντας γνωστές τις ειλημμένες αποφάσεις της κυβέρνησης.
«Για το λόγο αυτό», υπογραμμίζει ο αναπληρωτής υπουργός Οικνομικών, «έχουμε προτείνει την προσαρμογή των αναγκών του φορέα σας στις δυνατότητες που παρέχουν οι διαθέσιμες κάθε φορά πιστώσεις επιχορήγησης του, καθώς και τα ίδια έσοδα του»!
Με άλλα λόγια η κυβέρνηση, όπως προκύπτει από την αποκαλυπτική επιστολή του κ. Σαχινίδη, δεν δείχνει να  θεωρεί  σημαντική αποστολή την προώθηση των εθνικών θεμάτων και των ελληνικών θέσεων στο εξωτερικό.
Προφανώς οι κυβερνώντες πιστεύουν ότι και το έργο αυτό πρέπει να εκχωρηθεί σε ιδιώτες. Του εσωτερικού ή του εξωτερικού, εδώ που φτάσαμε, μικρή σημασία έχει πλέον!

ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΙΔΗΣ


από το http://www.pheme.gr/article.aspx?id=623