Δεν προλάβαμε να συνέλθουμε από τα λουκέτα που ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μ. Μόσιαλος για την ΕΡΤ, σήμερα επανήλθε στο θέμα και προανήγγειλε απολύσεις! Όπως είπε …

“η εταιρεία εξορθολογίζεται” και όταν γίνει αυτό η κυβέρνηση θα επανεξετάσει και το ανταποδοτικό τέλος, ενδεχομένως και εντός του 2011.

Φυσικά, αυτό ήταν το… καρότο για την κοινή γνώμη. Όλοι είναι πυρ και μανία από το ανταποδοτικό τέλος προς την κρατική τηλεόραση, ειδικά σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς. Έτσι, όταν ακούει ο κόσμος ότι θα κοπεί το περίφημο ανταποδοτικό τέλος, δεν δίνει σημασία στα υπόλοιπα λόγια του κ. Μόσιαλου.

Τι άλλο είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος; Ορίστε:

«Θα υπάρχουν και εξοικονομήσεις από αποχωρήσεις προσωπικού - γιατί υπάρχουν πολλές συνταξιοδοτήσεις - από τη μείωση του αριθμού των συμβασιούχων που θα είναι μεγάλη. Είχαμε 1.050 συμβασιούχους τον Δεκέμβριο του 2009, τώρα έχουμε 700. Μέσα στα επόμενα δύο-τρία χρόνια, θα μειωθεί ο αριθμός στους 250. Και παράλληλα, υπάρχει και μείωση του προσωπικού με συμβάσεις αορίστου χρόνου. Η τηλεόρασή μας θα πάψει να είναι κρατική - θα γίνει επιτέλους δημόσια. Είμαστε η μόνη χώρα που έχουμε κυβερνητική, κομματική τηλεόραση», κατέληξε.

Με άλλα λόγια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε 450 απολύσεις μέσα σε τρία χρόνια. Κι ας μη βιαστούν, κάποιοι, να πουν ότι δεν είναι απολύσεις, αλλά… μη ανανεώσεις συμβάσεων. Ας το πουν αυτό στις οικογένειες όσων δε θα τους ανανεωθούν οι συμβάσεις…

Γ.Α.