Boutaris_ORKOMOSIA_DIMARHOS_20101223_04Το θέμα του κρατικού ραδιοφωνικού σταθμού 958, τον οποίο αποφάσισε να κλείσει η κυβέρνηση, συζητήθηκε στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Η πλειοψηφία των συμβούλων συμφώνησε πως δεν πρέπει να χάσει η Θεσσαλονίκη ένα τέτοιο ραδιόφωνο.

 

“Κανένα μέσο δεν πρέπει να κλείσει. Ούτε ο 9,58 ούτε κάποιο από τα δημοτικά ραδιόφωνα”, είπε ο επικεφαλής της “Ομάδας Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη”, Κώστας Γκιουλέκας.

Ο επικεφαλής της παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση”, Σωτήρης Ζαργιανόπουλος, εξέφρασε το φόβο ότι “θα πάμε και σε άλλες καταργήσεις”. Πρότεινε ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου που να ζητά να αλλάξει η απόφαση της κυβέρνησης. Και επεσήμανε ότι, “μέσα στον κυκεώνα των καταργήσεων, η κυβέρνηση έρχεται και καταργεί το ΙΤΣΑΚ (που συνδέεται με τη δράση Παπαζάχου)”.

“Θεωρώ αυτονόητη υποχρέωσή μας να υποστηρίξουμε το αίτημα να μην κλείσει ο 958”, είπε, με τη σειρά του, ο επικεφαλής της παράταξης “Θεσσαλονίκη Ανοικτή Πόλη”, Τριαντ. Μηταφίδης. Και εξέφρασε την ελπίδα, οι νυν κυβερνώντες “να μην έχουν ζηλώσει δόξα πρώην υπουργού και δημάρχου που αποκαλούσε τους ανθρώπους του πολιτισμού λαπάδες”…

Μάλιστα, πρόσθεσε πως ο 958 δεν κουβαλάει διάφορα βάρη, όπως ο FM100 και χαρακτήρισε ακόμη πιο ιστορικό τον κρατικό σταθμό από το Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης.

Αντίθετη άποψη εξέφρασε η αντιπρόεδρος της ΔΕΠΘΕ, δημοτική σύμβουλος, Σοφία Ασλανίδου: “Είμαστε εναντίον του ορθολογισμού”, ρώτησε; “Το ίδιο δε θα λέγαμε αν έκλεινε ο 102 FM; Γιατί οι εργαζόμενοι δεν εργάζονται για τη δημιουργία ενός νέου, ευέλικτου ραδιοφώνου”, αναρωτήθηκε;

Όσον αφορά το θέμα του ψηφίσματος των εργαζομένων, που κατατέθηκε προς έγκριση, η κ. Ασλανίδου αναρωτήθηκε ποιοι το υπογράφουν, πόσοι και πού είναι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι της ΕΡΤ.

Θέματα Δημοτικών ΜΜΕ στο Δημοτικό Συμβούλιο

Με αφορμή το θέμα του 95,8, ο Κ. Γκιουλέκας ρώτησε αν αληθεύει η φήμη πως η ΔΕΠΘΕ “θα κάνει διαδικτυακό ραδιόφωνο”. Ρώτησε, επίσης, τι σκοπεύει η διοίκηση Μπουτάρη για τα δημοτικά ΜΜΕ.

Στο θέμα απάντησε η αντιπρόεδρος της ΔΕΠΘΕ, Σοφία Ασλανίδου. Ανακοίνωσε πως το Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης βρίσκεται υπό μετακόμιση, στο κτίριο της Ν. Γερμανού 1, όπου βρίσκεται και η Δημοτική Τηλεόραση. Όπως είπε, παραχωρήθηκε επιπλέον χώρος από την ΕΜΣ, στο πλαίσιο του ίδιου μισθώματος και έτσι θα εξοικονομηθούν χρήματα από το ενοίκιο των εγκαταστάσεων της Αγγελάκη. Όσον αφορά την ίδρυση διαδικτυακού ραδιοφώνου, η κ. Ασλανίδου επεσήμανε ότι, ήδη, τα τρία δημοτικά ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης, FM100, FM 100,5 Λόγου και Τέχνης και FM101 εκπέμπουν και μέσω Ίντερνετ.

Ειδική μνεία έγινε και στο δημοτικό ραδιόφωνο FM100,5, το οποίο, όπως είπε η κ. Ασλανίδου, από το Σεπτέμβριο, θα δοθεί σε εθελοντές και κοινωνικές ομάδες, οι οποίες, μαζί με μαθητικά συμβούλια, θα αναλάβουν τη λειτουργία του.

Τέλος, ανακοίνωσε πως η Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης θα εκπέμπει, καθημερινά τον καιρό της ΔΕΘ, δίωρο πρόγραμμα, για την Διεθνή Έκθεση και τον Δήμο Θεσσαλονίκης σε σχέση με το θεσμό.

Όταν παρουσιάστηκε η έκθεση Deloit παρουσιάστηκαν διαφορετικές ακροαματικότητες, πολύ χαμηλότερες από τις πραγματικές.