ATHLETICS-WORLD/Τον εαυτό της ξεπέρασε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια στο επί κοντώ Νικόλ Κυριακοπούλου, κατακτώντας την 8η θέση στον τελικό του αγωνίσματος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στο Νταεγού της Νότιας Κορέας.

Η Κυριακοπούλου, παρόλο που εμφανίστηκε εξαντλημένη από τον υψηλό πυρετό που την ταλαιπωρεί από το περασμένο Σάββατο, στον τελικό την Τρίτη το απόγευμα πραγματοποίησε μια άκρως αξιοπρεπή εμφάνιση και δίκαια μπήκε μέσα στην πρώτη οκτάδα.

Ξεπερνώντας με την πρώτη προσπάθεια τα 4.30μ και 4.55μ πήγε στα 4.65μ, όπου χρειάστηκε τη δεύτερη προσπάθειά της για να τα υπερπηδήσει. Στα 4.70μ, όμως, «κόλλησε» και μετά από τρία αποτυχημένα άλματα αποκλείστηκε.

Αξίζει να σημειωθεί, πως χωρίς τον πυρετό η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε βάσιμες ελπίδες για ένα πολύ καλύτερο πλασάρισμα, καθώς το προσωπικό της ρεκόρ είναι τα 4.71μ, που έκανε στο Λονδίνο στις αρχές Αυγούστου.

Το χρυσό πήρε η Βραζιλιάνα Φαμπιάνα Μάρερ.

Εν τω μεταξύ, πολύ άσχημη εμφάνιση πραγματοποίησε η «βασίλισσα» του αγωνίσματος, Έλενα Ισινμπάγιεβα, που δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 4.80μ και έμεινε στην 6η θέση.