ert3_01[3]Φαίνεται πως στα σχέδια της κυβέρνησης είναι, εκτός της κατάργησης του “958” και του ραδιοσταθμού των βραχέων, η κατάργηση και της διοικούσας επιτροπής της ΕΡΤ3. Την ανακοίνωση έκανε ο γενικός γραμματέας Τύπου Ηλ. Μόσιαλος.

Για το τι έγινε στην Αθήνα, στη συνάντηση των Ενώσεων με τον κ. Μόσιαλο, αναφορικά με τα… Βορειοελλαδίτικα ενδιαφέροντα, αντιγράφω το ρεπορτάζ της Δήμητρας Τσαμποδήμου, στη “Μακεδονία”:

“Ό κ. Μόσιαλος, ο οποίος προτίμησε τη διακοίνωση από τη συζήτηση με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των δημοσιογράφων, σε μια συνάντηση που έγινε σε «εχθρικό» κλίμα ανακοίνωσε πως κλείνουν τα βραχέα και ο 9,58 FM και οι εργαζόμενοι θα μεταφερθούν στον 102 FM, ενώ κανένας περιφερειακός σταθμός της ΕΡΑ δεν καταργείται αλλά ανασυντάσσονται, θα παράγουν ενιαίο συντονισμένο πρόγραμμα και πιθανότατα θα υπαχθούν διοικητικά στην ΕΡΤ3. Οι δημοσιογράφοι που απασχολούνται στους ραδιοσταθμούς της περιφέρειας θα παραμείνουν στην έδρα τους, ενώ από το υπόλοιπο προσωπικό όσοι κριθούν πλεονάζοντες θα μεταταγούν σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες εντός νομού. Επιπλέον, ο αρμόδιος για τα ΜΜΕ υπουργός τόνισε πως δεν θα γίνει καμία απόλυση στις συμβάσεις αορίστου χρόνου, όμως στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου θα γίνουν δραστικές περικοπές μόλις λήξει η ισχύς τους”.

Ειδικά για το θέμα της διοικούσας, η εφημερίδα αναφέρει: “Από την Αθήνα και το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής θα κυβερνείται από εδώ και στο εξής, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, το τρίτο κανάλι της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Ένα από τα σημεία του σχεδίου της κυβέρνησης για τα κρατικά ΜΜΕ προβλέπει την κατάργηση της διοικούσας επιτροπής της ΕΡΤ3”.

Έτσι αρχίζει το ρεπορτάζ, για να καταλήξει:

“Στο άκουσμα της εξαγγελίας για την κατάργηση της διοικούσας επιτροπής, τα στελέχη του τρίτου καναλιού και οι εμπλεκόμενοι φορείς επιδόθηκαν σε αγώνα δρόμου προκειμένου το συγκεκριμένο σχέδιο να μην πάρει την έγκριση της κυβερνητικής επιτροπής και η ΕΡΤ3 να διατηρήσει την απαραίτητη αυτονομία της. Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος και οι υπόλοιποι βορειοελλαδίτες υπουργοί ενημερώθηκαν για την κατάσταση προκειμένου να αντιδράσουν στην επιχειρούμενη συρρίκνωση της «Τρία»”.


Διάβασε όλο το ρεπορτάζ της Μακεδονίας για τις εξελίξεις στην ΕΡΤ3, με κλικ εδώ.