paok_karpati_athansiadis_goalΜε καλό σκορ θα ταξιδέψει, στην Ουκρανία, ο ΠΑΟΚ, για τον επαναληπτικό με την Καρπάτι. Το 2-0 της Τούμπας δίνει το δικαίωμα να πουν, στο δικέφαλο, πως το πρώτο τεστ ήταν… θετικό και να περιμένουν για το επόμενο παιχνίδι, ώστε να πανηγυρίσουν την πρόκριση στους ομίλους της Europa League.

 

Η αλήθεια είναι ότι ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε κόντρα στους Ουκρανούς, που ήρθαν για να πετύχουν ένα γκολ. Με κάθετες μπαλιές στον Ισπανό επιθετικό Λούκας στρίμωξαν το Δικέφαλο στην περιοχή του, όμως το παιχνίδι τους ήταν μονότονο.

Από την πλευρά του, ο ΠΑΟΚ πέτυχε γρήγορο γκολ με τον Αθανασιάδη (15) και άλλαξε την τακτική του: Είχε πρώτο του μέλημα να κρατήσει το μηδέν πίσω και δεύτερο να πετύχει άλλο ένα γκολ. Κι αν στο μυαλό των παικτών του Μπόλονι υπήρχε το δεύτερο τέρμα, με το που ήρθε αυτό από το Λίνο (55) προσανατολίστηκαν αποκλειστικά στο “μηδέν στην άμυνα”.

Όσο κι αν πιέστηκε ο ΠΑΟΚ, έδειξε, τελικά, ότι το 2-0 το πήρε σχετικά εύκολα. Και θα μπορούσε να τα πάει καλύτερα, αν ο Βιερίνια δεν ήταν τόσο αγχωμένος να χριστεί, κι αυτός, σκόρερ.

Η Καρπάτι είχε δυο καλές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος. Μάλιστα την πρώτη και καλύτερη ενώ το σκορ δεν είχε ανοίξει. Ο Λούκας σούτερε κι ο Κοντρέρας έδιωξε πάνω από τη γραμμή με το κεφάλι.

Η δεύτερη ευκαιρία ήρθε λίγο πριν τη λήξη του α μέρους, μόνον που ο Λούκας (και πάλι) έστρωσε τη μπάλα με το χέρι πριν πλασάρει. Έξυπνος παίκτης, στράφηκε, είδε το διαιτητή που σφύριξε το φάουλ, αλλά… συνέχισε σα να μη συνέβαινε τίποτα προς την εξέδρα που βρίσκονταν περί τους 20 οπαδούς της Καρπάτι, για να πανηγυρίσει στα… κάγκελα, ενώ όλοι οι υπόλοιποι συμπαίκτες του είχαν πέσει πάνω στον διαιτητή για να του αλλάξουν γνώμη…

Γενικά η Καρπάτι έδειξε πως δεν είναι εύκολη λεία και θα πουλήσει ακριβά το τομάρι της. Έχει, όμως, κενά στην άμυνα και, με δεδομένο ότι στο παιχνίδι του Λβίλ θα ανοιχτεί για να πετύχει κάποιο γκολ, θα δώσει την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να χτυπήσει και στην Ουκρανία.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Κρέστις, Έτο, Κοντρέρας(46 Μαλεζάς), Τσιρίλο, Λίνο, Γκαρσία, Αρίας(86 Αρίας), Λαζάρ(72 Γεωργιάδης), Βιεϊρίνια, Φωτάκης, Αθανασιάδης
Καρπάτι Λβιβ: Τλούμακ, Οσίπκο, Κριστόμπαλ(64 Βορόνκοφ), Ζένιοφ(57 Πασέκο), Γκολόντιουκ, Γκόμεζ(75 Κραφτσένκο), Μπάλαζιτς, Τκάτσουκ, Φεντέτσκι, Μαρτίνεζ, Κουντόπιακ