surpriseΆντε να τον  πιστέψουμε… Ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Ντίνος Ρόβλιας, σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», καθησυχάζει τους υπαλλήλους των ΔΕΚΟ, αλλά προαναγγέλλει και 151.000 “μειώσεις”!

 

«Κανένας αναγκαίος και χρήσιμος εργαζόμενος του ευρύτερου δημόσιου τομέα δεν πρέπει να έχει την ανησυχία ότι θα απολυθεί», υπογραμμίζει. Σημειώνει, ωστόσο, ότι «συνολικά ο αριθμός των απασχολούμενων στο δημόσιο τομέα, τακτικό και έκτακτο προσωπικό, θα έχει μειωθεί από το 2011 ως το 2015 περίπου κατά 151.000 απασχολούμενους». «Αυτός ο σχεδιασμός μας θα εφαρμοστεί σε κάθε περίπτωση», τονίζει ο υφυπουργός.

Προσθέτει ότι η αναλογία προσλήψεων-αποχωρήσεων 1 προς 10 για το 2011 και 1 προς 5 από το 2012 ως το 2015 θα τηρηθεί στο ακέραιο.

Πώς θα φύγουν όλοι αυτοί; Σύμφωνα με τον κ. υφυπουργό, «το τυχόν πλεονάζον προσωπικό θα προσδιοριστεί, έπειτα από μελέτη και νέο οργανόγραμμα ανά φορέα. Το πλεονάζον προσωπικό θα μπει σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας. Η εργασιακή εφεδρεία δεν έχει ημερομηνία λήξης, ως προς τα προνόμια που παρέχει η κατάταξη στους πίνακες, δηλαδή ακόμη και μετά την παρέλευση του ενός χρόνου οι πίνακες θα είναι σε ισχύ».