paok_xanthi_vierinia_1_0_20110828Πάθος είχε το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη. Ήταν αμφίρροπο, είχε φάσεις, αλλά μήπως κάθε χρόνο έτσι δεν είναι τα παιχνίδια των δύο ομάδων; Α, είχε και μια κακή διαιτησία κι όλο το σετάκι μας έδειξε ότι δεν έχει περάσει ούτε μια μέρα από… πέρσι.

Τι να πούμε για το ματς; Ότι ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πολύ καλά, πέτυχε γρήγορο γκολ κι από εκεί κι ύστερα έπεσε πάνω σε μια ομάδα οι παίκτες της οποίας δεν φορούσαν τα ενεργειακά ρολόγια ισορροπίας κι έπεφταν κάτω με το παραμικρό; Δεν είναι δικαιολογία αυτό για το ότι ο Γεωργιάδης δεν κατάφερε να τελειώσει το παιχνίδι στις αρχές του β μέρους. Με αυτήν την έξυπνη τακτική, οι Ξανθιώτες έβγαλαν τον ΠΑΟΚ από την περιοχή τους και από το 20 και μετά, πέρασαν στην αντεπίθεση.

Να πούμε ότι η Ξάνθη έδειξε ότι κι εφέτος θα είναι από τις ομάδες που θα θέλουν μια θέση στην Ευρώπη κι ήταν άτυχη (στην κεφαλιά του στο δοκάρι του Σουάνη, ή στο σουτ του Μαρσελίνιο που έδιωξε με πάνω στη γραμμή ο Φωτάκης); Ακόμη και τότε ο ΠΑΟΚ έδειχνε ότι ξεπερνούσε το σοκ. Κι είχε ένα καθαρό γκολ, με τον Βιερίνια, που δε μέτρησε…

Ναι, ήταν αμφίρροπο παιχνίδι, ανοικτό και από τους δύο, όμως μήπως κάθε χρόνο αυτό δεν βλέπουμε από ΠΑΟΚ και Ξάνθη, είτε στην Τούμπα είτε στη Θράκη;

Το τελικό αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Μπορεί η Ξάνθη να γκρινάζει για την ατυχία της, όμως ήταν ατυχία; Οι αποκρούσεις του Κρέσιτς ήταν στο ενεργητικό του τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, όσο για τη φάση του Φωτάκη, ο χαφ του Δικεφάλου κάνει την κίνηση γιατί έχει καταλάβει τι θα γίνει. Πάει για να αποκρούσει το συγκεκριμένο σουτ. Ικανότητα, λοιπόν, κι όχι τύχη. Εκεί που η Ξάνθη ήταν άτυχη, ήταν στο δοκάρι του Σουάνη.

Όσο για τον ΠΑΟΚ, μπήκε με φόρα, αλλά του την έκοψε ο διαιτητής! “Έφαγε” το παραμύθι των φάουλ και, κυρίως, ακύρωσε ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΟ γκολ, που “καθάριζε” το παιχνίδι υπέρ των γηπεδούχων. Και τώρα κανείς δε θα μιλούσε για ατυχίες κι όλα τα σχετικά…

Γενικό συμπέρασμα: Ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερος από πέρσι και η Ξάνθη επίσης.

Ο διαιτητής χρεώνεται κι άλλη μία χοντράδα. Διέκοψε το παιχνίδι για υβριστικό σύνθημα (όπως έχει το δικαίωμα) αλλά αποδείχτηκε ότι επρόκειτο για λεονταρισμό. Το γήπεδο συνέχισε να βρίζει εν χορώ κι ο Θάνος… συνέχισε το παιχνίδι.

Στα χάι λάιτ του παιχνιδιού το γκολ του Βιερίνια και ο πανηγυρισμός του:

 

Γήπεδο: Τούμπα

Διαιτητής: Θάνος (Γραβενών)

Βοηθοί: Γεωργιάδης (Κοζάνης), Δημητριάδης (Καστοριάς)

4ος: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)

Παρατηρητής: Ζωγράφος (Αθήνας)

ΠΑΟΚ (Μπόλονι): Κρέσιτς, Μπαλάφας, Μαλεζας, Ετο, Λίνο, Φωτάκης, Αρίας(Τσουκαλάς 87'), Γεωργιαδης(Ρομπέρ 82') Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.

Ξάνθη (Ουζουνίδης): Βιβιάνι, Μπέρτος, Εντιμάρ, Πόι(Μάνταλος 85') , Σουάνης(Βλαχοδήμος 57'), Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης (Μαρκόφσκι 68'), Βάλλας, Καζάκης, Στάσιακ, Ντανι.

Σκόρερ: Βιεϊρίνια 7'.

Κάρτες: Βάλλας (9' κίτρινη), Βασιλακάκης (38' κίτρινη), Έτο (44' κίτρινη), Μπαλάφας (74' κίτρινη), Βιεϊρίνια (κίτρινη 84'), Ντάνι (86' κίτρινη).