Στις 13 Οκτωβρίου του 2007 το salonicanews σάλπαρε στο ταξίδι της blogόσφαιρας. Λίγο πριν συμπληρωθούν τέσσερα χρόνια λειτουργίας, αποφασίζει να αλλάξει (αν και δεν είναι δική του απόφαση, αλλά επιβολή)...

Το salonicanews φιλοδοξούσε να προσφέρει κάποια πράγματα:
1. Να μεταδίδει ειδήσεις "από και για τη Θεσσαλονίκη", όπως από την πρώτη στιγμή ανέγραφε το μότο κάτω από το λογότυπο.
2. Να δίνει τη διαφορετική ενημέρωση, αφού, κακά τα ψέμματα, ήδη τα site και τα blogs ήταν πάρα πολλά -και στα χρόνια που ακολούθησαν έγιναν  πολλά περισσότερα, ζωή να ΄χουν.
3. Να εστιάζει στην τοπική είδηση, ή σε αυτήν που έχει άμεσο αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία.
4. Να μη σχολιάζει, αλλά να παρουσιάζει πληροφορίες.
5. Να αμφισβητεί όλα όσα αναγράφονται σε ένα δελτίο Τύπου.
Τα χρόνια πέρασαν. Όλα αυτά τα προσφέρουν, πλέον, ΟΛΑ τα blog που θέλουν να γίνουν sites, ή τα sites που θέλουν να γίνουν Portal. Κι επειδή πέτρα που δεν κυλάει χορταριάζει, αποφασίσαμε να αλλάξουμε.
Έχουμε και λέμε:
1. Κατ' αρχήν... αλλάζει ο υπεύθυνος. Όλα αυτά τα χρόνια, το salonicanews ήταν το blog που είχε ονοματεπώνυμο. Με λένε Δημήτρη Ι. Ασπροπούλη και δεν κρύφτηκα ποτέ πίσω από ευφάνταστα ψευδώνυμα, αναγνωρίζοντας, πάντως, την ανάγκη να υπάρχουν ανώνυμα Blogs. Πλέον, το salonicanews περνάει σε μια ομάδα δημοσιογράφων (ναι, δε θα κρυφτούν για να... γλιτώσουν τη δίκαιη οργή του κόσμου), αν και γνωρίζω καλά πως θα παραμείνω ο... υπεύθυνος για ό,τι γράφεται κι ό,τι δεν γράφεται.
2. Σταματάει ο αγώνας του "εμείς το βάλαμε πρώτοι". Δεν υπάρχει λόγος. Πριν από τα Blog και τα site υπάρχουν τα κοινωνικά δίκτυα. Το Twitter μεταδίδει την είδηση πρώτο, είτε το θέλουμε, είτε όχι. Άρα, τα blog πρέπει να αλλάξουν ρότα. 
3. Δημοσιεύουμε, πλέον, μόνον ό,τι έχει αξία να ειπωθεί. Τέρμα στα δελτία Τύπου. Σταματάμε την ανεξέλεγκτη παροχή πληροφόρησης που, σύμφωνα με τους κορυφαίους θεωρητικούς της επικοινωνίας, οδηγεί, τελικά, στην παραπληροφόρηση.
4. Λέμε την άποψή μας. Σχολιάζουμε. Ανοίγουμε κουβέντες. Δεν υπάρχει λόγος να παραθέτουμε ανούσιες ειδησούλες, χωρίς να περιμένουμε μια αντίδραση.
5. Ολοκληρώνουμε την είδηση. Φθάνει πια στα μικρά post που μοναδικό σκοπό έχουν να ανεβάσουν τα χτυπήματα και δίνουν μόνον ένα μέρος της πραγματικότητας στον αναγνώστη. Για τη γρήγορη είδηση, εξάλλου, υπάρχει το twitter. 
Το σύνθημά μας είναι "πάμε στην ουσία". Για άλλη μία φορά, αποφασίζουμε να τραβήξουμε διαφορετικό δρόμο. Όταν, μετά τέσσερα χρόνια, θα σπεύσουν να μας αντιγράψουν, θα αλλάξουμε και πάλι.
Καλό κουράγιο στα παιδιά που παρέλαβαν τη σκυτάλη. Προσωπικά, λόγοι υγείας με αναγκάζουν να περιορίσω τη... δράση μου. Θα σχολιάζω, πάντως, κάθε μέρα κάτι (ενυπόγραφα) γιατί οι κακές συνήθειες κόβονται δύσκολα...

Δ.Ι.Ασ.