dikastirio_02Αθωώθηκε, τελικά, από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, το ζευγάρι πολιτικών προσφύγων (Κούρδων) από την Τουρκία, που συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, ύστερα από σήμα της Ιντερπόλ, για Τρομοκρατία. >>>

 

Σύμφωνα με την Ιντερπόλ, ο 50χρονος άντρα και η 42χρονη γυναίκα, φέρονταν ως μέλη του ευρωπαϊκού τμήματος του Επαναστατικού Λαϊκού Κόμματος (DHKP-C), που έχει κηρυχθεί παράνομο στην Τουρκία.

Υπήρχε η πληροφορία ότι  ο άντρας κρύβει οπλισμό σε δύο σπίτια σε Άνω Πόλη και Τριανδρία, κάτι που, από την πρώτη στιγμή, δεν επιβεβαιώθηκε.

Το ζευγάρι δικάστηκε για κατοχή πλαστών εγγράφων και παράνομη είσοδο στην ελληνική επικράτεια. Επιπλέον, ο 50χρονος κατηγορούνταν για υπόθαλψη εγκληματία, καθώς η 42χρονη αναζητείτο από τις γερμανικές αρχές για «τρομοκρατική δράση».

Τελικά μόνον ο 50χρονος καταδικάστηκε για υπόθεσλψη εγκληματία, σε φυλάκιση έξι μηνών (εξαγοράσιμη). Άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

«Έχω ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα το 2003 και εκκρεμεί η εξέτασή του αιτήματος σε δεύτερο βαθμό», υποστήριξε, στην απολογία του, ο 50χρονος. Ισχυρίστηκε ότι καταζητείται στην Τουρκία για τις πολιτικές του ιδέες.

Η 42χρονη, που εξακολουθεί να κρατείται βάσει του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, υποστήριξε ότι δεν μπορεί να γυρίσει στη χώρα της, καθώς, εκεί καταζητείται από τις αρχές για τα πολιτικά της «πιστεύω».

Αστυνομικός της Αντιτρομοκρατικής που κατέθεσε στη δίκη, είπε πως δε βρέθηκε οπλισμός, αλλά ηλεκτρονικά αρχεία, τα οποία κατασχέθηκαν και ελέγχονται.

Όσο για την τύχη της 42χρονης, θα αποφασίσει το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, όπου κατατέθηκε αίτημα έκδοσης από τις Γερμανικές αρχές.